- Uansett om du kommer fra Kongo, Filippinene, Sudan, Syria eller Norge, så blir voksne som barn i snøen. Vi hadde med akebrett, ski, ved til bålpannelunsj, kakao og trekkhunden Atlas. Kan det bli bedre?

- I vårt eget Kjerkåsen-OL, stakk Fikiri fra Kongo av med seier i 300 m sprint. I 300 m fristil gikk seieren til Duha fra Syria. Taiser fra Sudan fikk beste stil i akebakken, opplyser Gjertrud Aune Færøy.

- I intervju i Herøy radio ved reporter Marit Jørgensen, var de fleste enige om at deltakelse er det viktigste, og varme klær!! For en opplevelse for oss å se hvor tøffe og sporty elever vi har ved V.O. Etter å ha vært i Norge i bare kort tid hadde alle lyst til å prøve ski. Dessverre manglet vi skisko til menn i str. 44 og 45. Da fikk jeg sagt det også, men ellers prøvde alle å gå på ski, avslutter Gjertrud.

Egen pressekonferanse
Etter vel gjennomførte øvelser i OL, her på Herøy, nærmere bestemt Kjerkåsen ble det pressekonferanse.

- Utøverne var fornøyde med sin innsats. Mohammad Alsmadi har trent godt mot dette OL, men mener han fortsatt har mer å gå på. Duha Alsmadi, som nylig kom ut av corona-isolasjon, leverte en veldig bra 1 km, og snek seg foran Gharam Alturk, som må sies å være et kommende talent. Alicia Macasarte gikk flere distanser i dag også mix-løp og det ble dermed flere medaljer for Filippinene.

- I disse OL-lekene hadde vi deltakere fra Syria, Norge, Sudan, Filippinene og Kongo. Dessverre var ikke Fikiri Simbenziwe, fra Kongo til stede på pressekonferansen, men han forteller til Studio HRK (Herøy rikskringkasting), at han er meget fornøyd med egen innsats, opplyser en Marit Dahl Jørgensen.