På grunn av pandemien har det i år blitt framført to skolerevyer ved Herøy skole. I mai ble skolerevyen «Herøy på kartet» framført av fjorårets avgangsklasse til stor suksess. Da var det tillatt med maksimalt 70 publikummere til hver av de fire forestillingene. Denne gangen var Herøy skoles aula omtrent fullsatt med rundt 250 i salen til hver av de to forestillingene, og dette førte selvsagt til at latteren var enda mer merkbar for de unge revyskuespillerne.

Revyen tar utgangspunkt TV-programmet «Rikets tilstand» med Gerhard Helskog som gikk på TV 2 for noen år siden.  Gerhard er nå i gang med en ny programserie der han skal besøke norske kommuner for å se hvordan situasjonen er ute i kommunene, og nå har turen kommet til Herøy.

Gjennom to akter og 22. nummer blir vi tatt med på mange fornøyelige episoder. Når en tenker på at elevene i 10. klasse kun har hatt i underkant av 14 dager på å få revyen klar, så er det imponerende at de klarer å levere en slik forestilling. Selvsagt er det en og annen replikk som ikke sitter helt, men forestillingen flyter fint og latteren ruver godt blant publikum hele tiden.

Revyen starter som vanlig med et dansenummer med alle elevene før kveldens gjennomgangsfigur Gerhard kommer på scenen. Deretter får vi stifte bekjentskap med den mye omtalte «Petter på skjæret». I kjent Petter Dass-stil får vi framført en velskrevet tekst der han tar for seg sin utsikt og sine betraktninger på skjæret.

Revyen fortsetter med livet i Karsvika, der allting kan skje. Dette er et artig nummer som er skrevet over samme lest som den kjente TV-serien om redningsskøyta Elias, etter ide av herøyfjerdingen Alf Knutsen. Her får vi møte Pål Pilot, Wenche Vakttårn, Elisabeth Elektra, Bjørn Ivar Batman, Turbo Tanja og lektor Lorvik. Seløykaran Trond Tråle og Kristian Cruise og Ben Ribben er også med og skaper litt dramatikk, før alt løser seg til slutt med samarbeid og fest.

En revy på oppleves og det har derfor lite for seg å ramse opp alle de 22. numrene. Det som er helt klart er at alle ungdommene i 10. klasse bør være stolte av sin egen innsats. Selvsagt er det noen som utmerket seg mer enn andre, men det er imponerende at man år etter år klarer å få omtrent alle elevene til å stå på scenen.

Det er bare å ta av seg hatten for at de dyktige lærerne som står bak skolerevyene, og nok en gang klarer å få skoleelevene til å levere en slik forestilling. Det er spesielt imponerende at de klarer dette på så kort tid. Med litt mer tid til øving ville nok sikkert prestasjonen blitt enda bedre, men hensynet til det man skal gjennom på skolen tilsier nok at dette ikke er mulig. Kyndig veiledning av teaterinstruktør Kari Renate Nilsen er nok også en viktig faktor som er med og hever prestasjonene på scenen. En ekstra takk også til innleid lydmann Even Johan Engevik som sørget for god lyd. Sminkør Eline Meek Allern fortjener også en takk.

Årets 10. klasse består av disse elevene, og alle var med:
Mariam Zahi Alkhdaier, Wenke Louise Skogmo Berg, Krista Kristiana Berga, Mats Karlsen Bernhoff, Andrea Karlsen Bjørnvik, Michaelis Grusys, Hedda Sandstrak Gullesen, Kaja Sjåvik Holmen, Filip André Brasøygård Johansen, Peder Olai Johansen, Maksymilian Henryk Jurczynski, Martina Khamkon, Nila Lorvik, Sebastian André Lund, Hans Christian Svelle Olsen, Hadi Alaa Sabha, Lea-Kristine Wang

Vi lar bildene fra revyen vise handlingen.