Norges Håndballforbund har, i samarbeid med skoler landet over, lansert Kast ballen nå i høst. Kast ballen er et nasjonalt tiltak som skal bidra til at enda flere barn på 1.-3. trinn får gleden av å leke med ball når de er på skolen.

Det har vært delt ut baller og undervisningsopplegg, og timingen er perfekt: Etter halvannet år med mindre aktivitet enn normalt, er det befriende endelig å kunne røre seg, kaste ball, være aktiv og finne glede i lek og idrett igjen!

Kast ballen-dag
I regi av skolen har elevene som går i 1. til 3. klasse tidligere fått mulighet til å prøve ut sporten på skolen i uke 37, 38 og 39. Den 21. oktober ble det arrangert Kast ballen-dagen i Herøyhallen. Her fikk de prøve seg på ulike øvelser der leken med ball stod i sentrum. Ungene fikk i oppgave å finne plakater med bilder av kjente håndballspillere der det på baksiden var en øvelse de skulle gjennomføre. Da Herøyfjerdingen var innom Herøyhallen var ungene i full aktivitet og alt tydet på at ungene koste seg med øvelsene.

De fikk øve på ballbehandling, kast og mottak, skudd og forskjellige spillvarianter av håndball der målet hele tiden var å ha det gøy med å kaste ball

Gjenoppstart av håndball
Herøy har ikke hatt håndballaktivitet siden 2011.  Lise Theimann var også da med å starte opp håndballag, og Guro B. Hansen og Jenny Larsen var selv spillere på dette laget for ti år siden. Nå er de alle med i trenerkorpset. Pernille Myrstad og Renate Kaspersen har spilt håndball i flere år for Sandnessjøen idrettslag (SIL) og går også inn håndballgruppa.

Gruppa har en egen Facebook-side der de legger ut informasjon. I tillegg til trening for 1. til 3. klassinger har de nå også kommet i gang med trening for voksne.

Her er en film om Kast ballen.

 Trykk her for å lese mer om Kast ballen