Fra 1. juli er Herøy bibliotek Meråpent. Det vil si at lånere kan låse seg inn på biblioteket med lånekortet sitt, utenfor bibliotekets åpningstider.

Minikonsert med enkel servering
Under arrangementet kl. 18.00 blir det noen musikalske innslag av en gjeng som tidligere har opptrådt under navnet «Fergekameratene». Det vil også bli enkel servering med kaffe, saft kake og litt annen mat. 

Bokloppemarked og lesestund
Allerede fra kl 14.00 blir det bokloppemarked og kl. 15.00 blir det lesestund for barn.

Utdeling av velkomstpakker
Herøy kommune har de siste årene hatt en tradisjon der de har delt ut en velkomstpakke til alle nye innbyggere. Vanligvis har dette blitt gjort under en storstilt bolystfest i Herøyhallen, men dette har naturligvis pandemien satt en stopper for. I år kan derfor alle innbyggere som har flyttet til Herøy i 2019 og 2020 hente slike pakker på biblioteket. Første mulighet blir under arrangementet 1. juli. De som ikke har anleding til å komme 1. juli kan møte opp i bibliotekets åpningstider for å få sin velkomstpakke.

Velkomstpakken består av et tøynett med velkomstbrev fra ordfører, hefte med oversikt over lag og foreninger, kart, brosjyre og en flott T-skjorte.

Hva er meråpent bibliotek? 
Meråpent bibliotek er et tilbud som lar lånere bruke biblioteket når bibliotekaren ikke er til stedet. Bibliotekbrukere kan låse seg inn med lånekortet sitt fra kl. 07.00-22.00 på hverdager, og mellom 08.00-20.00 i helgene.

På biblioteket kan du:
Låne hva du vil fra samlingen. Om det så er bøker, filmer, lydbøker eller spill. Det gjør man ved å bruke utlånsautomaten som står ved inngangsdøren.

Du kan bruke biblioteket som en møteplass, studere, lese eller jobbe. Du kan bruke bibliotekets datamaskiner, eller ha med egen PC og bruke det trådløse nettverket.

Hvordan får jeg tilgang?
For å få tilgang til Meråpent må du oppgradere lånekortet ditt til et adgangskort. Dette gjør du ved å kontakte biblioteket og signere en kontrakt med noen enkle kjøreregler. Meråpent bibliotek har en aldersgrense på 18 år.

Hvordan låser jeg meg inn?
Når du har oppgradert lånekortet ditt kan du skanne strekkoden på innloggingspanelet utenfor inngangsdøren. Du kan også bruke digitalt lånekort i Bibliofil-appen. Tast deretter din personlige pin-kode, og vent på at døra åpner seg.

Arrangementet skal foregå ute så det tas derfor forbehold om at det kan bli avlyst hvis det blir dårlig vær.

Trykk her for å komme inn på eget arrangemet på Facebook.