Sangene i kirkespillet «Vaart daglige brød»

Sangene til Vaart daglige brød

Torsdag 24. juni er det planlagt en utendørskonsert ved Herøy bygdesamling med musikken til kirkespillet «Vaart daglige brød». På Youtube kan dere nå høre komponist Reidar Moursund fortelle om de 15 sangene i kirkespillet.

I år er det 120 år siden tragedien rammet fiskeværet Sandsundvær i Herøy 22.  januar 1901. Da sørget et fryktelig uvær kombinert med stormflo for at 34 mennesker måtte bøte med livet. 

Kirkespillet «Vaart daglige brød» inneholder 15 sanger. Sangtekstene og manuset i stykket er skrevet av Ståle Botn, som dessverre gikk bort våren 2014. Reidar Moursund har komponert musikken mens det er Alf Knutsen som har skrevet korarrangementene. Den 24. juni håper kirkespillkomiteen at det blir mulig å gjennomføre en storstilt utendørskonsert med musikken til kirkespillet.

Konserten blir en del av Herøydagan, men skal organiseres av en egen kirkespillkomite. Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Øyvind Ottesen fra Herøy skal være solister sammen med et lokalt kor. Blant musikerne finner vi lokale størrelser som blant annet Jon-Willy Rydningen på tangenter) og Børge Petersen-Øverleir på gitarer.  Jon-Willy og Børge, fra henholdsvis Sandnessjøen og Korgen, har begge spilt med alt som kan krype og gå i norsk musikkliv.

Reidar presenterer sangene
- Jeg går ikke så dypt inn i det gitartekniske eller arrangementsmessige, men prøver å forklare de ulike sangenes rolle og plass i kirkespillet. Og kanskje kommer jeg med noen små finurligheter om sangene som man kanskje ikke umiddelbart tenker på når man hører dem, sier Reidar Moursund i en kommentar.

I Youtube-lenken nedenfor forteller komponist Reidar Moursund om de 15 sangene.
(Trykk på bildet)

Sangene til Vaart daglige brød Youtube.jpg

Annonser