Leder av Herøy Frivilligsentral, Jelena Budesa åpnet arrangementet og takket alle som frivillige for den innsatsen de legger ned. Hun ba også om unnskyldning for de som burde vært invitert, men som ikke hadde fått innbydelse denne gangen. Hun sa det ikke ville bli plass til å invitere alle som arbeider frivillig i Herøy og at lag og foreninger derfor bare kunne bli representert med ledere eller andre representanter, men lovte samtidig at hun skulle gjøre et enda bedre kartleggingsarbeid foran neste arrangement.

Ordfører Arnt Frode Jensen omtalte de frivillige som selve limet i samfunnet.

- Det er mange som jobber gratis og ikke er så nøye med å registrere timene de jobber og dette nyter vi alle godt av i Herøy. Jeg har tidligere foreslått å opprette en kommunal frivillighetspris som kan deles ut til slike ildsjeler og jeg håper at vi skal ha dette på plass til neste år. Det trenger ikke å være en pris som koster så mye, men det handler mer om å vise at vi setter pris på det frivillige arbeidet som legges ned i kommunen, sa Jensen.

Flott underholdning
Arrangementet fortsatte deretter med flotte underholdningsinnslag fra kulturskolens dyktige elever under stødig regi og akkompagnement av kulturskolerektor Reidar Moursund på gitar. Først var det Hedda og Wenke som framførte «Regnværssang» av Lillebjørn Nilsen før Vegard sang «When Love Was Born» som dere også kan høre på kulturskolens juleradio. Deretter sang Sunniva, Kristiane og Maria Benedikte «Vi tenner våre lykter» før sangen «Julenissen kommer i kveld» ble sunget av tvillingene Nathalie og Victoria. Sunniva, Kristiane og Maria Benedikte avsluttet minikonserten fra kulturskolen med sangen «Home for Christmas».

Vakkert pianospill og flott tangooppvisning
Underholdningen fortsatte med vakkert pianospill av den dyktige pianisten og organisten Irina Mitrovic. Hun er ansatt som organist i Sandnessjøen kirke og har tidligere jobbet i mange år i Serbia som pianist og akkompagnatør i operaen og det serbiske nasjonale teateret.

I tillegg til å være organist driver hun også med tango sammen med sin mann Dragan Vasiloski. De har deltatt på flere festivaler og konserter som dansepar og driver også som instruktører. Paret har arrangert flere dansekurs i Herøy og har også hatt oppvisning på Herøydagan under kulturkvelden.

Irina spilte først et stykke av komponisten Rakhmaninov før hun fortsatte med et serbisk stykke. Tilhørerne fikk høre at hun behersket sitt instrument til fulle og framførte de to pianostykkene på en imponerende måte.

Underholdningen ble deretter avsluttet med imponerende tangooppvisning før det ble servert internasjonal og norsk mat til de innbudte gjestene.

Skryter av Jelena
Herøyfjerdingen har mottatt et brev fra en av våre tilflyttere, Zorica Tomanovic, der hun er full av lovord om lederen av Herøy Frivilligsentral, en oppfatning som nok deles av de fleste andre som kjenner henne.

Vi gjengir her brevet fra Zorica (oversatt fra engelsk):

Noen tenker kanskje på «Møtestedet» som et hus på toppen av bakken, men det er viktig å tenke på at huset ikke ville hatt en ånd og sjel dersom det ikke var for Jelena som jobber der for alle som besøker stedet regelmessig.

Jelena er en som alltid er der for folk som har flyttet hit fra forskjellige land og snakker forskjellige språk. Hennes vennlighet og oppmerksomhet er den som knytter oss sammen hele tiden.

Jelena er vår rådgiver når vi har problemer i vårt nye liv i Herøy og Jelena er en venn når vi har et privat problem. Jelena er vår lærer når vi sliter med å lære norsk språk og hun er alltid i godt humør. Hun er entusiastisk og optimistisk, og hun elsker jobben sin. Av den grunn har jeg spøkefullt gitt henne kallenavnet "Mor Teresa".

Jeg ønsker også å understreke hvor mye det betyr for oss å ha et sted som bringer oss sammen, et sted hvor vi kan få all nødvendig informasjon og gratis språkkurs. Det er derfor vår frivillige innsats alltid er mer til glede enn plikt, fordi vi vet hvor mye vi får fra den andre siden.

Det vil være bra om vi kan møtes enda oftere i Møtestedet, slik at vi kan utveksle vår kunnskap og erfaring og lære å bruke vår fritid på en positiv og kreativ måte.