Når man kommer inn den ombygde fjøsen blir man bare helt overveldet av det som møter en. For de som har blitt bergtatt av Tommys gamle butikk i Herøysenteret topper garantert dette alle forestillinger om hva en blomsterbutikk skal inneholde. Det er bare å ta av seg hatten for det Tommy har klart å få til og vi føler oss temmelig sikre på at dette kommer til å bli en attraksjon som blir enda mer lagt merke til enn den gamle butikken.

Tommy er overveldet over responsen han har fått og lørdag var det anslagsvis så mange som 200 besøkende som var innom «blomsterfjøsen» hans på Hestøya, skjønt etter ombyggingen er det lite som minner om fjøs lenger.

Nøye planlagt
Tommy forteller at han har tenkt på dette prosjektet i fire år og at alt er nøye planlagt. I og med at ingenting i den tidligere fjøsen kunne brukes fikk Tommy derfor fritt spillerom til å innrede den slik han ønsket.

- Jeg har nok detaljstyrt hele prosjektet og brukt mye tid på å finne ut hvordan jeg vil ha det i butikken og ingenting er nok derfor overlatt til tilfeldighetene. Det har blitt mange kvelder med tegneblokka der jeg har brukt tomstokken og målt og tegnet skisser av hvordan jeg vil ha det.

- Selvsagt har jeg vært avhengig av et nært samarbeid med snekkere og andre fagfolk for å få de tekniske løsningene på plass. Jeg vil skryte av alle sammen, men vil spesielt trekke fram Inge Nils Sandvær for hans innsats i dette prosjektet. Han har et fantastisk engasjement og er utrolig positiv og løsningsorientert. Jeg kan nesten ikke få skrytt nok av ham, sier Eide.

Nødt til å satse
Vi kan ikke unngå å spørre han om hvorfor han satser på en slik attraksjon på lille Herøy. Til dette svarer Tommy kort og godt «Hvorfor ikke».

- Dersom man skal få til noe er man nødt til å satse og jeg håper at jeg også med mitt prosjekt kan få flere til å følge drømmene sine og hive seg rundt med andre prosjekt.

- Jeg er opptatt av at dette skal være mer enn en blomsterbutikk og at folk også kan møtes her for å ta en kopp kaffe og slappe av og slå av en prat. Jeg vil at lokalet skal brukes og at det skal skje noe her. Det kan bli aktuelt med inne- og utekonserter etter hvert eller andre tilstelninger, sier den entusiastiske blomsterdekoratøren.

Tommy har også planene klar for uteområdet og her skal han sammen med mye annet få på plass en møteplass for blant annet sykkelturister med egen grillplass.

- Jeg ønsker også få i gang et samarbeid med næringslivet i kommunen der man støtter hverandre med ulike tiltak. Jeg har allerede vært i kontakt med Marine Harvest og vil også prøve å få til samarbeid med flere. Målet mitt er at vi kan gjøre hverandre gode og at vi ikke skal gå hverandre i næringen, men heller samarbeide, sier Eide.

«Verdensrekord» i ombygging
De fleste var nok skeptisk til at Tommy skulle klare å få åpnet butikken før jul, men nå har den åpnet og i følge han selv har han satt verdensrekord i ombygging.

Tommy sier han har lagt vekt på å skape noe eget og det ser vi til fulle når vi kommer inn i butikken. Det meste av møbler og inventar har han fått tak i på ulike bruktmarkeder rundt om kring og med enkle rimelige materialer og riktig lyssetting har han klart å skape en lun og trivelig atmosfære i butikklokalet.

I tida framover vil han også få inn flere varer og gjøre tilpasninger slik at butikken vil framstå enda bedre.

Mange å takke
Tommy er opptatt av at han har mange å takke for at han klart å få lokalene ferdig på rekordtid.

- Jeg må virkelig skryte av alle som har vært med på denne prosessen. Foruten familie og gode venner som har stått på skikkelig for meg har også mange andre helt uventet tilbydd seg å hjelpe til og det setter jeg umåtelig stor pris på, avslutter den energiske Tommy Eide.

Når vi spør han om åpningstidene svarer han bare at butikken er oppe fra tidlig til sent, så lenge lysene er tent.

På bildegalleriet under kan dere se bilder fra den nyåpnede blomsterbutikken.