- I år har jeg hatt rundt 50 elever i Kulturskolen fra 3. - 10. klasse. Aldersmessig spenner de altså fra 8 til 16 år, og det gjenspeiler seg selvsagt i repertoaret, sier rektor Reidar Moursund til Herøyfjerdingen.

Reidar forteller videre at elevene presenterer både seg selv og sangene de spiller og synger her på radioen. Mange av sangelevene synger til innspillinger som Reidar har arrangert og spilt inn, og på de sangene står ”Reidar” til slutt på lydfila.

- Jeg benytter konsekvent ikke ferdigplayback, men lager heller mine egne innspillinger tilpasset elevene, sier Reidar videre.

Kulturskolen hadde planer om en utekonsert i vår som i fjor, men det kalde været har gjort at denne ikke har blitt noe av.

- Det må nesten være såpass temperatur at folk gidder å stoppe opp og høre på. Vi har jo ikke hatt noen varmeperiode i vår, så det må jo bli en fin sommer og høst! Derfor satser vi på en utekonsert til høsten, sier Reidar Moursund, som for øvrig er eneste ansatt i Kulturskolen i Herøy.

Reidar forteller avslutningsvis at Kulturskolen har fått mange nye søkere som ønsker å begynne til høsten, så noen må nok være forberedt på å stå på venteliste en stund.

- Spesielt siden det er venteliste, er det jo viktig at de som har plass, benytter seg av tilbudet, er motivert og møter jevnlig på timene, avslutter rektoren.

Lagt ut på Soundcloud
I år som i fjor er "Radio Kulturskolen" lagt ut på Soundcloud. SoundCloud er en online audio distribusjonsplattform som gjør det mulig for brukere å laste opp, fremme og dele det de opprinnelig har laget av lydfiler.

Ved å gå inn på www.soundcloud.com kan du søke etter Kulturskolen i Herøy og høre sangene. Dere kan også høre sangene ved å laste ned en egen app til mobiltelefonen.

Dere finner også "Radio Kulturskolen" i menypunktet Kultur på toppen av sida. God fornøyelse.