Tommy Eide på Etcetera i Herøysenteret forteller til Herøyfjerdingen at han etter å ha fått oppdraget med å pynte på torget fra Herøy kommune tegnet en skisse over nye kasser som han presenterte for Inge Nils Sandvær. Inge Nils er kjent som en lokal tusenkunstner når det gjelder utforming i aluminium og har tidligere blant annet laget takkonstruksjonen til tribunen på Herøy stadion og tilbygget til den flotte blomsterbutikken til Tommy.

Feilproduksjon ble noe unikt
- Jeg hadde egentlig ikke tenkt at blomsterkassene skulle se ut som de gjør nå. Planen var at de skulle være rette på toppen og at de skulle være buet i bakkant. Overraskelsen var derfor stor da vi satte dem opp og så at de lignet på broer. Vi kan derfor trygt si at disse er blitt til i et ikke helt planlagt samarbeid mellom meg og Inge Nils. Det handlet om å gjøre det beste ut av situasjonen som var oppstått, og dette ble jo en positiv overraskelse. Herøy har som de fleste vet mange bruer og jeg har også tenkt tanken på at vi kan døpe blomsterbroene etter navn på ulike broer i Herøy, sierTommy.

Ønsker blomsterkommune
- Jeg håper at vi kan få på plass flere mer blomster rundt omkring i kommunen og kanskje kan slike kasser fra Inge Nils bli en realitet flere steder i Herøy. De er veldig praktiske, vedlikeholdsfrie og lette å vatne, sier Eide.

Tommy skulle gjerne sett at det kom initiativ fra flere steder i Herøy for å få til en mer blomsterrik kommune.

- Jeg skal gjerne bidra med blomster til innkjøpspris for å få det penere i kommunen. Det hadde vært flott om vi kunne ønsket velkommen til de ulike kretsene med blomster. Kanskje kan grendelagene eller velforeninger være med på dette, sier en alltid engasjert Tommy Eide.

Viktig at alle bidrar
Tommy etterlyser også at folk bryr seg mer om hvordan det ser ut rundt omkring i kommunen og gjør noe med saken.

- I stedet for bare å gå rundt å irritere seg over at det ligger søppel og slenger, eller at det er visne blomster i et kommunalt bed kan de fleste av oss med få anstrengelser gjøre noe med det, avslutter Eide.