Ungdommens badmintonmesterskap er Norges klart største badmintonstevne og regnes uoffisielt som «NM» for spillere i klassen 15-17.

- Det deltok 36 klubber og 230 deltakere fra hele Norge. Det ble spilt rundt 700 kamper fordelt på 18 baner i to forskjellige haller i Sandefjord, som sammen med Kristiansand kan kalles Norges badmintonhovedstad, sier trener og reiseleder Stian Prestø til Herøyfjerdingen.

Herøy stilte med åtte utøvere. Anne Berit Iversen, Kristiane Lenning, Louise Prestø, Marcus Hansen og Vemund Wennemo i «U15-klassen» og Ingvild Håland, Elisa Zahl Johansen og Torleiv Hov Grønbech i «U17-klassen».

Stian Prestø rapporterer om mye godt spill og mange seiere fra herøyspillerne i double og mixdouble.

- Det er imidlertid bare puljevinnerne som går videre, og alle våre spillere røk dessverre ut i innledende puljespill i mixdouble og double, sier Prestø.

Til sluttspill i single
- I single derimot gikk seks av åtte spillere videre til sluttspillet (Anne Berit, Kristiane, Louise, Vemund, Ingvild og Torleiv). Disse seks røk dessverre ut av sluttspillet i første runde, men hadde all grunn til å være fornøyd med egne prestasjoner. Det var flere jevne kamper som var åpen helt til siste slutt, sier Stian.

Gror godt
Stian forteller at de har fått flere tilbakemeldinger fra andre klubber som legger merke til at det gror godt i badmintonmiljøet på Herøy.

- Vi ser også at nivåforskjellen til de aller beste i landet blir mindre og mindre, så det er til stor inspirasjon for spillerne våre å få delta på slike turneringer. Det er også artig at utflytta herøyfjerdinger også denne gangen kommer og støtter opp om våre spillere når vi er rundt i det ganske land, avslutter Stian Prestø.