«Godt Vertskap»
Den 15. - 16. april arrangeres kurset «Godt Vertskap». Kurset viser hvor viktig det er å innta en ”velkommende” holdning, å ville og våge å være vert i møtet med andre. I stedet for å snakke om teknikker, trenes deltakerne i hvordan vi kan se på og forholde oss til gjester, kollegaer og til oss selv. Foredragsholder er Märit Torkelson. Innovasjon Norge har fått spesielt gode tilbakemeldinger på henne som en inspirerende kursholder. Kurset holdes på Dønna rorbuer Bøteriet.

- Det er noen få ledige plasser på dette kurset og det haster derfor med å melde seg på. Påmeldingsfrist er allerede mandag 13. april, sier daglig leder Stig Neraas i «Ut i Øyan».

Trykk her for å lese mer om kurset.

«Opplevelsesdesign»
Den 28. - 29. april blir det kurs i «Opplevelsesdesign» på på Elfis Sjøstuer med opplevelseselement hos Tommy på Etcetera botaniske utskeielser. Opplevelsesdesging er et nytt og spennende fagområde i reiselivet. Flere aktører har erfart hvordan systematisk arbeid kan bidra til økt betalingsvilje, sesongforlengelse og/eller nye målgrupper. Bedriftene som deltar på LEO-kurs får innsikt i en ny og inspirerende måte å jobbe med dette temaet på. 

Foredragsholdere:
Hans Holmengen, amanuensis ved reiselivsstudiet på Høgskolen i Lillehammer. Hans har lang fartstid innen undervisning og forskning innen reiseliv med et særlig fokus på småbedrifter.

Bjørn Sæter, regissør har ca 150 oppsetninger bak seg på de fleste norske teatre. I det siste mest kjent for regi på den årlige oppsetningen av Kaptein Sabeltann, suksessforestillingene Spellemann på Taket i Kristiansand og Les Miserables i Trondheim, Mysteriet Myrna Vep på Oslo Nye Teater samt Ronja Røverdatter og Emil på Lønneberget på Det Norske Teateret.

Trykk her for å lese mer om kurset.

 - Jeg tror kursene blir veldig bra og vi har allerede 20 deltagere på det første kurset, men vi skal klare å ta inn flere deltagere på begge, sier Neraas.

Påmelding
Deltakeravgiften er på kr. 1 500,- og inkluderer kurs, kursmateriell, frokost, lunsj x 2, middag og overnatting.

De som ønsker å melde seg på kursene bes om å ta kontakt med Stig Neraas på telefon 941 50 812 eller epost stig.neraas@heroy-no.kommune.no

«Ut i Øyan»
Selskapet har som formål å utvikle reiselivsnæringen i regionen, og annet som naturlig faller sammen med dette. Det skal også kunne yte administrative tjenester, markedsføringstjenester og andre oppgaver overfor aksjonærer og andre oppdragsgivere.

Stig Neraas er nå på plass i full stilling som daglig leder for «Ut i Øyan» etter at selskapet har fått tilskudd fra Innovasjon Norge, ulike bedrifter i tillegg til Herøy og Dønna kommune. 

Trykk her for å lese mer om «Ut i Øyan» på Facebook.