Som tittelen antyder, vil konserten by på et svært variert program.  Det blir en spennende blanding av barokkmusikk, folkemusikk og salmetoner fra Oppdal og Nordland og musikalske godbiter av nyere dato. Her får vi høre ulike sammensetninger med fele, torader, trekkspill, gitar og vokale innslag. I spissen for folkemusikerne fra Oppdal kommer Andreas Bjørkås, som også er utdannet i klassisk fiolinspill. Fra Herøy kommer Ragnhild Sjåvik Stokbakken og Johnny Birger Hanssen.

Musikerne
Ragnhild Sjåvik Stokbakken fra Tenna har i mange år gledet folk med sin stemme. Hun er aktiv solist og korist i musikklivet i og rundt Herøy. Ragnhild er allsidig, og synger i flere ulike sjangere og konstellasjoner. Hun har gått på Toneheim folkehøgskole med sang som hovedinstrument. Ragnhild har samarbeidet mye med gitarist Johnny Birger Hanssen gjennom flere år. Han har lang fartstid som musiker. Han trakterer alle mulige musikksjangrer fra viser til pop/rock. Johnny fikk Herøy kommunes kulturpris i 2009.

Andreas Bjørkås fra Oppdal er Ragnhild sitt søskenbarn og har «Herøyblod» i årene. Han har vokst opp med folkemusijan og sverre bjørkåskk, og har senere tatt bachelor i utøvende felespill. Han er aktiv som solist og i ulike grupper. Andreas har vunnet klassen for felespill på Landskappleiken 4 ganger. I 2013 vant han Kongepokalen, noe som henger høyt i folkemusikkretser. Andreas behersker ulike sjangre, mest klassisk og folkemusikk. Han ga i 2011 ut solo-CD’en ”Veiskille”, og har dessuten medvirket på flere andre utgivelser. Nylig har han utgitt CD med «Andreas Bjørkås Trio». Andreas underviser i felespill i Trondheim kommunale kulturskole og ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Kristin Gravaune fra Oppdal har vært aktiv musiker på torader og trekkspill i en årrekke. Hun har markert seg både som komponist og utøver. Kristin sitt spill kjennetegnes av god teknikk og en leken framføring. Hun har dessuten en rekke gode plasseringer fra konkurranser å vise til. Kristin har dessuten gitt ut en solo-CD med egne komposisjoner.

Jan og Sverre Bjørkås er brødre og spiller fele. De har spilt sammen i Oppdal Spellmannslag i mange år, hvor de også begge har vært musikalsk leder. Brødrene har også spilt sammen i mindre grupper som f.eks Slåttakaran, som var mest aktive på 80-og 90-tallet. Sverre mottok i 2009 Oppdal kommunes kulturpris for sitt store og vedvarende engasjement innen folkemusikken.