Et godt tilbud: Herøy Skole fikk ett godt tilbud fra Helgeland Alpinsenter og bestemte seg for å bruke denne dagen i Mosjøen. Det er flere som ikke har prøvd å stå på slalåm ski før, som fikk denne muligheten nå, sier lærer Bjørn Åge Remman til Herøyfjerdingen.

Utleie av utstyr: Det var et nydelig vær og veldig fine preparerte løyper. Det var 4-5 andre skoler der sammen med oss. Så det hadde blitt en misforståelse mellom Helgeland Alpinsenter og Herøy Skole, da alpinsenteret hadde lovet Herøy Skole at de skulle få låne utstyr til elevene som ikke hadde ski med seg. Da vi kom til alpinsenteret var det ikke nok utstyr til Herøy Skole, da hadde alpinsenteret lånt utstyret til de andre skolene, sier Bjørn Åge. Dette var veldig irriterende for de elevene som hadde gledet seg for å stå på ski, men som ikke fikk det på grunn av at utstyret var lånt ut til de andre skolene.

Elevene ved Herøy Skole hadde med seg matpakke hjemmefra og de hadde mulighet for å gå inn på kafeen på Alpinsenteret for å få seg noe å spise og noe varmt i koppen. Noe som elevene syntes var veldig bra.

Storkoste seg: Herøy Skole fikk bare 2,5 time i bakken på grunn av reisen til og fra alpinsenteret. Elevene som hadde ski på beina storkoste seg, og syntes det var en veldig fin dag. Det var en veldig bra tur, men turen hadde blitt helt perfekt om vi hadde fått lånt utstyret til alle som Helgeland Alpinsenter hadde lovet oss, avslutter lærer Bjørn Åge.