De ti deltakerne ble hentet i RIB i Sandnessjøen på formiddagen søndag av Kristian Olsen i Seløy Kystferie.

Fantastisk dag Da hadde de startet dagen i Mosjøen hvor de fikk selve oppdraget, et oppdrag de blant annet skulle løse i Herøy.

Og de fikk en fantastisk dag med vindstille og sol fra en skyfri himmel.

- Dere skal ha takk for at dere ordnet så flott vær til oss, sier produksjonsleder Alex Berg Hansen fra produksjonsselskapet Nordisk Film TV til Herøyfjerdingen.

Fikk hjelp av herøyfjerdinger På Tenna brukte deltakerne i årets 71° nord-ekspedisjon lang tid.

Oppgavene de skulle løse besto i flere kryptiske beskjeder om hvor på Herøy det var lagt ut poster.

Poster som folk fra Herøy var med på å plassere ut. For å få hjelp til å løse utfordringene kunne deltakerne kontakte lokalbefolkningen.

Blant annet stanset de Ketil Pettersen som kom kjørende på traktor med sauer på vogna.

Etter en stunds forklaring hvor Pettersen ble filmet ble deltakerne sendt til Ragnar Sjåvik for ytterligere hjelp.

Sikkerhets-team Også Jørn Hansen ble kontaktet, og han i sin tur ordnet med eksperthjelp og hentet Helge Lenning.

Produksjonsleder Alex Berg Hansen forteller at Nordisk Film TV har satt ut til et sikkerhets-team å gjøre planleggingen av oppgavene utendørs.

13. sesongen - Dette er 13. sesongen med "71° nord" som spilles inn. Jeg har ikke vært med så lenge, men vi har med folk i crewet som har vært med både åtte og ni sesonger.

De begynner å bli drevne, forteller Berg Hansen videre.

Stort team på reise Hele crewet som sakte, men sikkert skal bevege seg nordover mot Nordkapp består av hele 42 personer.

I tillegg kommer deltakerne som stadig blir færre og færre.

- Det er mye å folk å administrere og stiller oss overfor en ganske stor utfordring rent logistikkmessig, mener Berg Hansen.

Etter at deltakerne hadde padlet inn Herøysundet måtte de i land for å finne de enkelte postene som var plassert ut.

Mye fra Herøy Da oppgavene var løst og kamera var slått av tok deltakerne seg tid til å prate med spente unge herøyfjerdinger - som nok med ekstra spenning vil følge serien når den starter til høsten på TVNorge.

- Opptakene fra Herøy vil utgjøre rundt 2/3 av et program og det var jo ekstra morsomt at været viste seg fra en så positiv side.

Turist-løft Erfaringene viser at alle destinasjoner vi lager programmer fra får et turistmessig løft i etterkant, avslutter Alex Berg Hansen.

Det var Seløy Kystferie og Seløy Kystservice som hadde fått oppdraget med å transportere crewet rundt omkring.

- Veldig hyggelig og artig å få et slikt oppdrag og få være med på dette, sa Trond Olsen i Seløy Kystferie til Herøyfjerdingen.

Herøyfjerdingen viser ikke bilder av deltakerne hvor de kan gjenkjennes. Dette etter avtale med produksjonsselskapet Nordisk Film TV.