Første søndag i advent de tre siste årene har Blomsternissen” kommet fram for å vokte over all julehandelen hos Valborg Aalstad.

Ikke på salg - I år har han fått stå framme i hele januar, siden det var siste året. Folk har bedt om å få kjøpe nissen og noen har spurt om han ikke skulle bli med meg heim nå som jeg legger ned drifta.

Men nei, jeg har vært fast bestemt på at ”Blomsternissen skal pensjonere seg, slik som jeg.

Nå skal han få rolige dager på Herøy omsorgssenter, hvor jeg håper han blir en fast del av juleforberedelsene, sier ”Blomster-Valborg” til Herøyfjerdingen.

Fornøyd nisse flyttet Vi ble med både nissen og Valborg da førstnevnte flyttet inn på omsorgssenteret i dag.

Og det var en fornøyd ”Blomsternisse” som flyttet inn i sin nye heim.

Avslutter i butikken - Jeg ser ikke bort fra at jeg treffer på nissen igjen, men da håper jeg blir blir en god stund til, ler Valborg Aalstad.

Og vel tilbake kunne hun fortsette sine forberedelser med å avslutte 20 år med Herøy Blomsterhandel.

- Her gjenstår en del rydding og vasking og fortsatt er det ting som må kjøres vekk. Noe av inventaret har blitt solgt for en billig penge.

Siste oppdrag lørdag Jeg har også satt ned prisene på blomster til under innkjøpspris for å bli kvitt dem.

Den siste uka har jeg ikke tatt inn nye blomster, avslutter Valborg Aalstad som i morgen lørdag for siste gang leverer blomster til Herøy kirke i forbindelse med gudstjenesten.

Mandag stenger hun døra for siste dag og overleverer nøklene til eierne av bygget.

Nu butikk kommer Men i Herøysenteret er arbeidene igang med å klargjøre for Tommy Eides blomsterbutikk "Etcetera Botaniske Utskeielser Med mere" som skal åpne i begynnelsen av april.