Investerer 13 mill i enda en fóringsflåte

foringsflaatejpg
I dag starter Seløy Sjøfarms foringsflåte nummer to sin tur fra Estland. Et år etter at ”Sleipner” til ni millioner ble kjøpt inn, investerer selskapet til Jan Erik Jakobsen mellom 12 og 13 millioner kroner i en liknende – men enda større flåte.
- Det går godt for tiden. Det er derfor vi kan gjøre disse investeringene. Jan Erik Jakobsen legger ikke skjul på det.

Over 20 mill på to år Det samme gjelder årsaken til at selskapet hans på vel et år investerer over 20 millioner kroner for at de ansatte skal ha det bra.

- HMS blir bare stadig mer og mer viktig. Dette er investeringer i framtida og for at de ansatte skal ha det bra og ha større sikkerhet.

Kan fjerne automatene Den siste investeringen som ankommer Herøy like over nyttår gjør at vi kan fjerne foringsautomatene ved vår lokalitet i Gåsvær.

Der er det så værhard med stor bevegelsene i anlegget at det er vanskelig å beholde disse. Nå kan vi fjerne de, sier Jan Erik Jakobsen til Herøyfjerdingen.

"Odin" Den første flåten ”Sleipner”, som kom i oktober 2009, er 25 meter lang og 10 meter bred. Nyanskaffelsen ”Odin” – som vil bruke 15- 20 dager på slepet fra byen Loksa i Estland – vil ha to siloer ekstra og er noe lenger.

- Vi har sett at vi har behov for større lastekapasitet, sier Jakobsen videre.

Både ”Sleipner” og ”Odin” er nybygg.

- Meget fornøyd Mens ”Odin” skal tjenestegjøre ved Seløy Sjøfarms lokalitet i Gåsvær, ligger ”Sleipner” ved Skorpa.

Men til våren flytter sistnevnte til den tredje lokaliteten i Labukta i forbindelse med utsett av mer fisk.

- At vi investerer i samme type flåte betyr også at vi er veldig fornøyd med ”Sleipner”.

Arbeidsforholdene for de seks ansatte kan ikke sammenliknes med hvordan det var før den kom, avslutter Jan Erik Jakobsen.

Han legger til at interesserte gjerne må komme ombord og ta en titt når "Odin" kommer til selskapets anlegg på Seløy utpå nyåret.
foringsflaatejpg
Jan Erik Jakobsen og sønnen Steffen får i januar enda en slik foringsflåte som denne de kjøpte høsten 2009.

Annonser