”Marfloga” med mange nye spillere

4_marfloga_unge1
Badmintongruppa i Herøy IL teller i dag flere spillere enn noen gang. Men fordi klubbene rundt oss er nede i en bølgedal er helgens vanligvis store Marfloga-turnering den hittil minste i sin femårige historie.
Se video fra onsdagens trening.
Totalt er det i overkant av 50 spillere påmeldt til Marfloga som på grunn av liten deltakelse for første gang blir avviklet på en og samme dag.   Klokken åtte lørdag kveld er stevnet over, forteller Stian Prestø i badmintonklubben.   50 – 60 spillere - Vi kunne hatt 50 – 60 spillere på treningene bare i Herøy, mens det er stille rundt om i de andre klubbene.   Det kommer fire spillere fra Mo, tre fra Kolvereid og to fra Nesna, men disse to er egentlig herøyfjerdinger, forteller Stian Prestø.   Høyt nivå Men det betyr ikke at det blir et dårlig stevne. For resten av spillerne kommer fra arrangørklubbens rekker og mange av disse holder høyt nasjonalt nivå.   Det gjelder ikke minst de fire som stiller i A-klassen: Alf-Erik Pettersen (ex-herøyfjerdingen han også), Egil Johansen, Emil Pettersen og guttelandslagsspilleren Arben Holstad. ’   Egil Johansen spilte – sammen med Arben – for Norge under Kalottkampen mot Nord-Sverige og Nord-Russland.   Arben favoritt - Arben stiller vel som favoritt, og den kanskje største utfordreren blir nok Emil Pettersen denne gangen, forteller Prestø.   Herøyfjerdingen er innom treningene onsdag ettermiddag og de siste ukene har det strømmet voldsomt på med nye og unge spillere.   Nesten 40 på trening Denne gangen er det nærmere 40 spillere i gang samtidig i Herøyhallen.   Trykk HER for å se video.   Med ”kun” sju baner blir det mange som må spille double eller rett og slett spille uten nett.   Men det fungerer godt og spillerne deler på spilletiden på banene.   Får prøvd seg Og ettersom det stort sett bare blir herøyspillere i aksjon lørdag er dette en fin anledning for de nye å få prøvd seg i konkurranse.   Og det blir spennende både å følge alle de nye spillerne, samtidig som flere av de ”eldre klassene” teller mange deltakere.   Ta turen innom - Herrenes C-klasse teller 17 deltakere, og også 17års-klassen for herrer har bra deltakelse.   Men er det nok i 11års-klassene for både gutter og jenter vi finner flest deltakere, avslutter Stian Prestø som oppfordrer folk til å ta turen til Herøyhallen lørdag.   - Vi begynner klokken 10 og det blir mange morsomme kamper. Dessuten har vi åpen kiosk hele dagen med salg av kaffe og mat, sier Prestø.   Det er nå fem år siden Svend Morten Reinertsen, fortsatt spiller i klubben, ga navnet til turneringen "Marfloga".   (Se "Relaterte nyheter" under.)  
4_marfloga_unge1
Badmintongruppa har fått mange nye spillere og flere av disse deltar i helgens "Marfloga".
4_marfloga_arben_og_emil
Disse to ventes å kjempe om seieren i den gjeveste klassen, Emil Pettersen (t.v.) og Arben Holstad...
4_marfloga_egil_og_emil_R
..om ikke Egil Johansen (til venstre) kan stikke kjepper i hjulene. Her spiller han double sammen med Emil Reinertsen.
4_marfloga_joergen
Jørgen Hågensen (nærmest) er også en av de yngre spillerne som nærmer seg Arben Holstad. Her gjør han seg klar for trening sammen med Sondre B. Hansen.
4_marfloga_oversikt
Det er for tiden fullt i Herøyhallen når badmintongruppa trener.

Annonser