”Dæ sku no bi likar”

2_revy_1
Det er bare to uker til høstens store latterbombe slippes, nemlig 10. klassens revy ”Dæ sku no bi likar”. I revyen hopper vi flere år fram i tid hvor Herøy virkelig har høstet fruktene av oljerikdommene. Herøyfjerdingene har blitt steinrike og ser tilbake på den ”fattige” tida.
Det er duket for mye morsomt når de nye olje-sjeikene skal boltre seg på revyscenen i aulaen i Herøy sentralskole 19. og 20. november.
 
Danielholmen
10. klassingene vant en konkurranse tidligere i høst hvor du gjorde Danielholmen (ved skolen) om til et aktivitets-senter for ung og gammel.
 
- Nå vil mye av handlingen foregå nettopp her, sier Ellen Opland, Vebjørn Olsen og Kenneth Hansen når vi treffer dem midt under øvingene.
 
De kan love at herøyfjerdingene skal få trimmet lattermusklene.
 
Tilbakeblikk
- Vi lar de rike herøyfjerdingene ta noen tilbakeblikk til tiden før oljen fløt fritt. Samtidig får vi se hvordan herøyfjerdingene har fått det – som steinrike, forteller elevene.
 
Og i rekken av tilbakeblikk blir det gjensyn med både åpningen av næringsparken på Hestøya og ikke minst dronninga på sykkeltur i Herøy.
 
Ingen revy uten laksen
Klassens foreldre har vært i sving og blant annet laget både kongeskip og bilferja Alsten i tre.
 
Og selvsagt er det ikke mulig å ha en revy i Herøy uten at laksen er med. Den spilles av Vebjørn Olsen.
 
- Revyen består av 20 numre og er en god blanding av sketsjer og fine sanger. Vi har 28 gode skuespillere i klassen og alle er på scenen.
 
Styrer alt
Dessuten er det elevene som styrer både lyd og lys. Vi er selvhjulpne med alt, legger klassens lærere Kirsti Iversen og Åge Johansen til.
 
Klassen får hjelp av teaterinstruktør Mari Krisinska de siste dagene får premieren.
 
Mye å glede seg til
- Vi tror folk har mye å glede seg til, avslutter Ellen Opland, Vebjørn Olsen og Kenneth Hansen.
2_revy_1
Ellen Opland og Kenneth Hansen lover at herøyfjerdingene får trimmet lattermuskelene i revyen "Dæ sku no bi likar".
2_revy_laksen
Ingen revy i Herøy uten laksen og den spilles i år av Vebjørn Olsen.

Annonser