”Stortuo” mer populær enn noen gang

14_stortuva2
146 personer har så langt i år vært på toppen av ”Stortuo” i Øksningan og det er 40 prosent mer enn i fjor. I sommer ble det satt opp gangbru mellom de to toppene som måler henholdsvis 96 og 98 meter over havet.
”Storuo” på Øksningan er med i Den Norske Turistforenings Topp 5-liste, hvor ideen er å lokke folk til å gå en bestemt topp i hver av kommunene Herøy, Dønna, Leirfjord, Alstahaug og Træna.
 
Topp 5
Som Herøyfjerdingen skrev om i magasinutgaven i mars 2007 er de fire andre toppene Dønnamannen (858 meter over havet), Botnkrona i De Syv Søstre (1072), Lihovudet i Leirfjord (843) og Gumpen i Træna (160).
 
”Stortuo” er dermed lavest av alle Topp 5-toppene, men altså ikke mindre populær av den grunn.
 
40 prosent flere
Siden i fjor er det 40 prosent flere som har vært på den ene av toppene hvor postkassen med registreringsboka er plassert. Denne toppen er 96 meter, men den andre er to meter høyere. Denne toppen er imidlertid mer utsatt for vind.
 
Leder i Sandnessjøen og Omegn Turistforening Kai Simonsen opplyser til Herøyfjerdingen at foreninga i sommer fikk penger fra Herøy kommune for å sette opp en gangbru mellom de to toppene.
 
Bru over juvet
- Denne gangbrua kom opp i juni i år og det var John Svendsen som gjorde mesteparten av arbeidet. Den går over et dypt juv.
 
Mange har hoppet over her, men det skal ikke mye feilberegning til før det kan gå galt, sier Kai Simonsen.
14_stortuva2
I juni ble det satt opp gangbru mellom de to toppene på "Stortuo".
14_stortuva1
Flott utsikt fra "Stortuo".

Annonser