Bussen venter – så forskyves ferjeavgangen

10_ferje
Løsningen på at bussene går fra Sandnessjøen videregående skole så tidlig at mange elever ikke rekker dem blir at båtavgangene blir forskjøvet noen minutter. Det kan først skje om to uker, inntil da skal Nordlandsbuss vente på elevene.
Herøyfjerdingen skrev i går om at Sandnessjøen videregående skole slutter samtidig som bussene går til ferje og hurtigbåt.
 
Denne uka er det flere elever ved den videregående skolen fra Herøy og Dønna som ikke har rukket bussen etter skoletid i Sandnessjøen.
 
Dermed har de heller ikke rukket ferja heim. (Se ”Relaterte nyheter” nederst)
 
Møte torsdag
I går ettermiddag møttes representanter for den videregående skolen i Sandnessjøen, Nordlandsbuss og en representant fra samferdselsavdelingen i Nordland fylkeskommune.
 
Undervisningsinspektør Helge Møller sier at løsningen på problemet blir at både avgangen med hurtigbåt til Dønna fra Sandnessjøen og ferjeavgangen fra Søvik til Herøy klokken 15.10 blir forskjøvet med fem til ti minutter.
 
Usikkert i mellomtiden
- Men det vil først skje om et par uker. Hva som skjer i mellomtiden er litt mer usikkert, men jeg har forstått det slik at bussene skal vente fem minutter – til 14.55 – og så be båtene vente dersom det skulle bli forsinkelser.
 
Dermed skal elevene kunne nå fram til den nye bussholdeplassen før bussene går, sier Møller.
 
Grei bussholdeplass
Han legger til at Nordland fylkeskommune mente den nylig opparbeidete bussholdeplassen er grei. Etter planen skal den asfalteres i løpet av et par uker.
 
Det har ikke lyktes Herøyfjerdingen å finne ut om bussene har ventet i dag fredag. Det kanskje noen av våre unge lesere svare på gjennom vår facebook-side.
 
 
10_ferje
Ferja skal gå fem til ti minutter senere fra Søvik slik at elevene fra videregående skole rekker den.

Annonser