- Da Tärna Vilt i Tärnaby gikk konkurs i vår ble jeg uten jobb. Jeg søkte på stilligen på Herøy Brygga og fikk den.
 
Og etter to uker på kjøkkenet her på Brygga trives jeg stort, forteller Peter Lundberg til Herøyfjerdingen.
 
Ettersom Peter opprinnelig er fra Gøteborgs kyst trives han bedre med kyst enn med innland.
 
Spennende råstoff på kysten
- Her i Herøy er det fantastisk flott. Dessuten er det mye spennende råstoff å jobbe med her på kysten.
 
Fisk og skalldyr er jo bare fantastisk, sier Lundberg videre.
 
Vi lurer på om han tar med seg mye av den svenske menyen til Herøy.
 
- Det blir vel en kombinasjon av det jeg har lært gjennom årenene og Bryggas meny etter hvert. Man må rette seg etter munnen hvor man kommer, sier Per Lundberg.
 
Og hans sjef Elisa Thoresen legger til:
 
- Peter må først inn i vår rytme og meny. Her er det hektisk i sommermånedene. Han kom til Herøydagan med fullt kjør.
 
Når han blir mer kjent med vårt kjøkken kan han begynne å lære oss, sier Elisa Thoresen som er svært glad for å ha fått en så dyktig kokk til Herøy Brygge.