Gleder seg til ”Vaart Daglige Brød” under Herøydagan

side_13_Eva_med_familien
- Jeg gleder meg veldig til å være med på ”Vaart Daglige Brød” igjen. Det er jo lenge siden sist, sier ”vår” internasjonale sangstjerne Eva Aasgaard. Sammen med sin tyske samboer Daniel og et halvt år gamle Stella Oline bor hun i Tysklands tredje største by München.
En god måned før Herøydagan og oppsettingen av kirkespillet "Vaart Daglige Brød" var Evas lille familie på besøk hos søster Nina og hennes familie i Fredrikstad.
 
- Stella fikk oppleve sin første 17. mai. Hun vokser forresten opp ”tospråklig”, mamma snakker norsk og pappa snakker tysk. Det er utrolig viktig for meg at Stella lærer norsk, men det er også det naturligste.
 
Helt fra Stella var i magen har jeg snakket norsk med henne, det er jo det som er morsmålet mitt, forteller Eva til Herøyfjerdingen. Hun vokste opp i Herøy som datter av daværende skolesjef Toril Aasgaard og nå avdøde lærer Ole Aasgaard.
 
Døper Stella i Herøy
Stella skal døpes når familien er på Herøy under Herøydagene.
 
- Vi synes det er en kjempefin anledning til å døpe henne i kirka der jeg er både døpt og konfirmert. Det gjør seremonien enda mere spesiell og vi gleder oss til å samle familien for å feire dåpen, forteller Eva.
 
Hun planlegger å være hjemme med Stella det første året, men kommer til å ta små oppdrag innimellom.
- Det er bare artig å holde ”hjulene i gang”, selv om man i hovedsak er ”hjemmeværende husmor”, mener Eva.
 
- Gleder meg til oppsettingen
Hun ser fram til oppsettingen av kirkespillet Vaart Daglige Brød under Herøydagan i juni.
 
- Jeg gleder meg veldig til å være med på dette igjen. Det er jo lenge siden sist, så det skal bli artig å synge materialet igjen. Kjempeartig å se er det at så mange av de som var med sist også er med denne gangen, sier Eva som kommer hjem til Herøy noen dager før første forestilling, slik at hun får vært med på de siste prøvene.
 
Hun snakker varmt om stykket hun første gang stiftet kjennskap til i forbindelse med urframføringen i 1997 og ved 100års-markeringen for sandsundvær-ulykken i 2001.
 
Gripende stykke
- Jeg synes Vaart Daglige Brød er et veldig gripende stykke. Reidar Moursunds musikk undermaler handlingen på en veldig flott måte, det svinger mellom tvil og håp, mellom ro og dramatikk. Det blir aldri langdrygt.
 
Spesielt er det jo at dette stykket bygger på en sann historie. Det gjør at man blir enda mere berørt, synes jeg. Jeg hadde hørt om ulykken før jeg ble med på prosjektet den gangen.
 
Det var først da jeg satte meg riktig inn i det som hadde skjedd, at det gikk opp for meg at det faktisk hadde skjedd ”her på Herøy” og ikke bare et eller annet sted.
 
Jeg synes det er viktig at denne delen av Herøys historie ikke blir glemt, og dette stykket er en flott måte å fortelle om det som skjedde, mener Eva Aasgaard.
 
(Dette er et lite utdrag fra en tre sider lang reportasje i Herøyfjerdingens magasinutgave mai 2010.)
 
Vi minner om at magasinutgaven er blitt abonnementsavis. Ta kontakt med Herøyfjerdingen for å skaffe deg abonnement.
side_13_Eva_med_familien

Annonser