Det blir en spesiell kirkekonsert som skal innlede årets Herøydaga 26. juni. Kantor Ivar Jarle Eliassen og hans døtre Sunniva (20) og Ingvil (18) skal framføre salmer av nordnorske salmediktere og komponister i nye arrangementer. Blant andre Petter Dass og Eias Blix.

Familien kommer fra Lenvik i Troms og Eliassen har er en anerkjent organist m blant annet er representert med egne salmer i salmeboktillegget ”Salme 97”. Han har også vært tilknyttet selve utdanning av nye organister og han har gitt ut plater.

Eldste datter Sunniva går for tiden andre året ved Musikk-konservatoriet i Troms hvor hun studerer sang, mens Ingvil fortsatt er opptatt med videregående skole.

Herøydagskunstner Janicke P. Ebbing har takket ja til å være årets ”Herøydagskunstner” og hun vil være på plass i bygdetunets lokaler fra fredag ettermiddag. Janicke, som var gjest i Herøyfjerdingens spalte ”Herøy sett utenfra” til jul 2006, er en allsidig kunstner.

Hun lager både kostymer, skulpturer og såkalte ”titteskap” med små figurer i rammer. Best inntrykk av hennes kunst får du ved å besøke hennes hjemmeside på nett: http://janickeebbing.net/.

Utstillingen skal stå i bygdesamlingas lokaler over sommeren.

Hennes mann, TV-legen Jørgen Skavlan, skal også delta undere Herøydagan. Det skal han gjøre med foredraget ”Frisk nok for livet” på lørdag 28. juni.

Herøydagan vil i stor grad følge samme populære modell som tidligere år. I skrivende stund jobber Foreningen Herøydagene med å få på plass med barneforestilling, mest sannsynlig i forkant av kulturkvelden fredag kveld.

Kulturkvelden er kommet for å bli – med lokale og regionale kulturkrefter. Her ska det ventelig også deles ut både kulturpris og kunstnerpris.

Dermed blir det en mylder av tilbud å velge i, blant annet mange utstillere i Herøyhallen. Her blir det selvsagt også kafé lørdag og søndag med musikk og ulike arrangementer.

Besøk også Herøydagans nettside http://www.heroydagan.no/