Charles var engasjert mer eller mindre sammenhengende med Herøyfjerdingen i rundt 20 år. I oktober 2012 valgte han å takke for seg til fordel for fast stilling i Helgeland Arbeiderblad, som han i helt siden midten av 80-tallet hadde levert utallige saker til som frilansjournalist. Lite visste vi om at det skulle gå bare noen få måneder før han ble rammet av alvorlig sykdom. Charles var en dyktig og høyt respektert lærer, men aller best likte han nok å være journalist og helst være først ute med både store og "små" nyheter. På fritiden var han i mange år engasjert både som spiller, trener og styremedlem i fotball og ikke minst bordtennis. Gjennom sitt enorme engasjement og sine treningsmetoder i bordtennisklubben klarte han å få fram spillere som hevdet seg i norgestoppen og også utover landets grenser.

Arnt Frode Jensen er en av dem som kjente Charles godt både som privatperson og i kraft av å være ordfører. Han har skrevet et personlig minneord i anledning bortgangen til Charles.

Charles Moursund til minne
Det var med stor sorg jeg mottok budskapet om din bortgang. Livet kan av og til være forferdelig brutalt.

Mitt første møte med deg var da familien Moursund holdt konsert på Seløy på 60-tallet. Familien var kjent for sine musikalske evner, og du var intet unntak. Gitaren skulle bli ditt instrument og spesielt håndterte du klassisk gitar på en utmerket måte. Bare synd du ikke fikk anledning til å utvikle dette talentet videre.

Senere, da vi ble bedre kjent, viste det seg at vi hadde tre ting felles; fotball, musikk og samfunnsengasjementet.

Sammen ledet vi fotballgruppa i flere år. I tillegg var du en habil midtbanespiller som sammen med dine brødre utgjorde en stor del av Herøy ILs A-lag. Du var alltid seriøs i dine valg. De var alltid overtenkt og du jobbet veldig målbevisst for å gjennomføre dem.

Ved valget i 94 ble du gitt tillit som varaordfører i Herøy noe som varte i en periode. At du søkte politikken var naturlig da ditt samfunnsengasjement ga deg mulighet for å gjennomføre dine politiske mål. I politikken er det slik at tillit gjøres fortjent gjennom handling over lang tid. Ditt arbeid gjennom flere år, det være seg politisk, journalistisk eller andre ting kan sammenfattes med tillit og integritet. Vi kunne alltid stole på deg.

Da Herøy kommune hadde behov for å utvikle sin informasjonsplikt, kom du med ideen om Herøyfjerdingen. Denne startet først som valgfag for elever på ungdomsskolen. Senere ble den kommunal informasjonsavis med innslag fra hele kommunen, både på nett og papir. Dette gjorde at Herøy kommune fikk et organ som kunne brukes til omdømmebygging.

Herøyfjerdingen ble brukt av andre medier og har en rekke lesere både i inn og utland. Det var nok journalisten i deg som formet hele prosjektet. I din tid som journalist var jeg imponert over hvor mange førstesideoppslag du fikk inn i HA. Vi var ikke alltid enige om det du skrev, men jeg kunne alltid ringe deg for å diskutere oppslag. Etterpå fortsatte vi vårt gode vennskap.

Det er vanskelig å fatte at du ikke lenger er blant oss. Jeg vil savne deg og at vi kunne sette oss ned med hver vår kaffekopp for å diskutere aktuelle saker og problemstillinger.

Din bortgang er et stort tap for Herøysamfunnet, men størst er nok tapet for Lillian, Odin og Markus.

Arnt Frode Jensen

Vi lyser fred over Charles Moursunds minne.