Herøy Sport & Fritid er lokalisert i kjelleren på Herøysenteret og blir drevet av ekteparet Lena og Kurt Arild Nilsen. Nylig feiret de 10-års jubileum og har hele tiden vært tilknyttet MX-Sport kjeden.Nå velger de å bytte til den større sportskjeden Sport 1. Kurt Arild sier til Herøyfjerdingen at Sport 1 flere ganger har tatt kontakt og ønsket å ha et samarbeid med dem.

- Første gang vi hørte fra dem var for tre år siden og siden har vi fått årlige henvendelser. Denne gangen følte vi at det var riktig for oss å bytte kjede. En av årsakene til at vi bytter kjede er at vi nå får bedre betingelser og et bredere og enda bedre vareutvalg. Dette synes vi også at våre trofaste kunder fortjener, sier Nilsen.

Kurt Arild innrømmer at det har vært vanskelig å ta kontakt med MX Sport Nord og meddele at de har valgt å bytte kjede.

- Vi har hatt 10 flotte år med MX-sport og har hatt en veldig fin personlig kontakt med mange av de ansatte, spesielt i MX Sport Nord. Man bygger jo opp en god relasjon og da er det alltid vanskelig å bryte samarbeidet. Etter at MX-sport butikkene i Mosjøen, Nesna og Brønnøysund enten har blitt lagt ned eller har byttet kjede har det blitt tungt å stå mer eller mindre alene. Dette er også en av årsakene til at vi nå valgte å takke ja til det tilbudet vi har fått fra Sport 1. Det er helt klart en fordel å kunne samarbeide med lignende butikker i regionen, sier Nilsen.

Beholder butikkens særpreg
Nilsen forteller at de er blitt enige med Sport 1 om at de får beholde vårt særpreg i butikken med en del mindre tilpasninger. Kundene vil derfor kun merke at vi vil få bedre tilbud og et bredere vareutvalg.

- Vi begynner i tida framover forsiktig til å gli over til den nye kjeden, men vil på grunn av oppsigelsestiden ikke formelt gå over for ved årsskiftet, sier Nilsen.

Styrker regionen
Etableringskonsulent Jan Astor Alm i Sport 1 er full av lovord om Herøy Sport & Fritid og sier han er svært glad for å ha fått dem med på laget.

- Sportsbutikken på Herøy er en meget god butikk og har vært utrolig flink til å få maksimalt ut av butikken på en så liten plass. Vi får nå en fin region med butikker både i Herøy, Sandnessjøen, Mosjøen og Brønnøysund. Brønnøysund gikk for øvrig over fra MX-Sport kjeden i fjor, sier Alm.

Sport 1

Sport 1 ble etablert på begynnelsen av 1990-tallet av aktører innen sportsbransjen. I 2006 gikk Gjelsten Holding inn som hovedaksjonær og i 2008 ble hovedkontoret og lageret etablert på Kløfta, like nord for Oslo.

- I dag består Sport 1 av nærmere 187 butikker og har rundt 17 prosent av markedsandelen. Det er bare Gresvig og XXL som har større markedsandel i Norge, sier Jan Astor Alm til Herøyfjerdingen.