Etter å ha vært tilknyttet sportskjeden MX-sport i 10 år går Herøy Sport & Fritid nå formelt over til sportskjeden Sport 1 etter at de allerede over en nokså lang periode har gjort nødvendige forrberedelser og tilpasninger av butikken.

Årsaken til at de skifter kjede er i følge daglig leder Lena Eide Nilsen at de ved å bytte kjede får et varesortiment som passer bedre til det hun ønsker å ha i butikken.

- Vi ønsker å få et enda bedre utvalg på fritidsklær og Sport1 har et større utvalg og kan skaffe det jeg etterspør. De har også et eget rimelig kvalitetsmerke som ganske sikkert vil falle i smak hos våre kunder.

- En annen årsak til vi har valgt å skifte kjede er at vi etter hvert ble veldig alene på Helgeland, etter at flere MX-sport butikker har blitt lagt ned, sier Lena.

Fra torsdag til lørdag denne uka vil Sport1 på Herøy friste kundene med ekstra mange gode tilbud i butikken.

Styrker regionen
Etableringskonsulent Jan Astor Alm i Sport 1 er full av lovord om Herøy Sport & Fritid og sier han er svært glad for å ha fått dem med på laget.

- Sportsbutikken på Herøy er en meget god butikk og har vært utrolig flink til å få maksimalt ut av driften på en så liten plass. Vi får nå en fin region med butikker både i Herøy, Sandnessjøen, Mosjøen og Brønnøysund. Brønnøysund gikk for øvrig over fra MX-Sport kjeden i fjor, sier Alm.

Sport 1
Sport 1 ble etablert på begynnelsen av 1990-tallet av aktører innen sportsbransjen. I 2006 gikk Gjelsten Holding inn som hovedaksjonær og i 2008 ble hovedkontoret og lageret etablert på Kløfta, like nord for Oslo.

- I dag består Sport 1 av nærmere 187 butikker og har rundt 17 prosent av markedsandelen. Det er bare Gresvig og XXL som har større markedsandel i Norge, sier Jan Astor Alm til Herøyfjerdingen.