I forbindelse med etablering av kassefabrikk på Hestøya har Marine Harvest også meldt interesse for å leie området mellom eksisterende fabrikk og fylkesvei 166.

200 biler Området skal i første omgang benyttes til parkering for de ansatte. Det aktuelle området har et areal på 9.750 kvadratmeter og skal klargjøres for parkering av om lag 200 biler. Fabrikken på Hestøya har rundt 170 ansatte.

Dette medfører at arealene sprenges ned og det må etableres et overvannsystem, belysning og oppmerking av parkeringsplasser.

Festekontakt Det forutsettes at det inngås en festekontrakt på leie av de aktuelle arealene. De totale kostnadene til erverv av arealene i næringsparken og felles utbyggings- og klargjøringskostnader fordeles på de salg- eller utleibare arealene.

I tillegg må kjøper eller leietaker betale for de grunnarbeider og anlegg som kommunen bygger på den aktuelle tomta.

Formannskapet ved onsdag at rådmannen gis fullmakt til å ta opp lån på inntil tre millioner kroner.

Selvfinansierende I vedtaket forutsettes det også at Marine Harvest har skal ha ansvaret for drift og vedlikehold av parkeringsanlegget. Dette omfatter også reasfaltering.

Leieinntektene som kommunen får forsvarer et låneopptak på 3, 4 millioner kroner under forutsetning av annuitetslån med rentesats på seks prosent og nedbetaling over 30 år.

Med rentesats på seks prosent vil prosjektet være tilnærmet selvfinansierende. Herøy kommune har delvis kjøpt og har delvis avtale om kjøp av de aktuelle arealene.