Samhandlingsreformen skal gradvis innføres nå fra januar og innebærer blant annet at kommunene får tilbakeført pasientene tidligere enn før.

Forhandlinger I dag fikk politikerne i formannskapet forelagt et avtaleforslag som er et resultat av forhandlinger mellom kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset.

Forslag til en tidligere avtale ble forkastet av kommunene, ettersom de følte at de ikke hadde vært i en reell forhandlingssituasjon.

OSO Da var det nemlig et organ (OSO - som står for Overordnet Samarbeidsorgan for Helgelandssykehuset) sammensatt av seks ansatte fra Helgelandssykehuset og seks personer fra kommunene som hadde forhandlet med Helgelandssykehuset.

Rådmann Roy Skogsholm sa at han var veldig godt fornøyd med denne nye avtalen. Kommunelege Inge Skauen har også vært med i arbeidet med avtalen.

Går god for Politikerne fikk dermed garantier om at denne avtalen var noe fagfolk innad i Herøy gikk god for.

En konsekvens av samhandlingsreformen er at den koster og rådmann Skogsholm sa i dag at han legger opp til at politikerne skal få en rapport hver måned over hvor mye kommunen betaler.

- Og samtidig får dere en oversikt over hvor mye vi pådrar oss av utgifter med ikke å ta heim pasienter.

Oppgjør med myndighetene Vi kommer derimot ikke til å gjennomføre budsjettregulering før mot slutten av året.

Dette skal nemlig ikke ødelegge for de andre prosjektene. Da får vi heller ta et oppgjør med myndighetene, sa rådmann Skogsholm.

Han kunne også orientere om at Herøy kommune har satt i gang arbeidet med å bygge om rom på omsorgssenteret.

Tre pasientrom Her skal det nemlig bli tre pasientrom som skal stå klare til å ta imot pasienter som blir tilbakeført til Herøy.

Kommunen må også ansette en ekstra sykepleier for å ta seg av pasientene som kommer heim fra sykehuset.

Dette siste alene koster 600.000 kroner og er penger som er avsatt i budsjettet.