- Vi hadde vår første dugnad 18. mai. I pinsehelga har vi jobbet med å sette opp forskaling til fundamentet for ballbingen.

Upåklagelig oppmøte Oppmøtet har vært upåklagelig og humøret har vært på topp til tross for at værgudene ikke hele tiden har spilt på lag med oss.

Målet er at ballbingen skal stå ferdig rundt midten av juni, forteller Gaute Mathisen til Herøyfjerdingen.

Jegtlia Vel Arbeidet med ballbinge startet for halvannet år siden. Da laget Jegtlia Vel en egen prosjektgruppe som skulle jobbe med mulighetene for å lage en ballbinge på Bjørn.

- Grunnen til at vi startet ballbinge-prosjektet var at grusbanen i bygda, som i alle år har vært et samlingspunkt for barn og unge, var i sterkt forfall.

Dette førte til at parkeringsplassen ved ferjeleiet stadig oftere ble brukt som fotballbane.

Dette bekymret oss, ikke minst fordi det i perioder er stor trafikk i området, sier Gaute Mathisen videre.

På den gamle grusbanen Etter å ha snakket med ungdommene i bygda ble det klart at det var ballbinge de ønsket seg. Det ble bestemt at ballbingen skulle ligge på den gamle grusbanen.

- Ved å legge bingen på den eksisterende grusbanen sparte vi oss for mye grunnarbeid.

33 X 18 meter Det ble vurdert flere forskjellige bingetyper, men til slutt falt valget på en 33 x 18 meter stor ballbinge fra Scansis.

Dette fordi det var et ønske om å kunne spille 5’er kamper på banen og fordi denne bingen kunne islegges og brukes som skøytebane om vinteren, legger Mathisen til.

770.000 kroner Ballbingen koster 538.000 kroner. Grunnarbeidet er kostnadsberegnet  til rundt 100.000 kroner. Totalkostnader inkludert moms beløper seg til 770.600 kroner.

Mange lokale bedrifter har stilt opp med støtte til prosjektet.

Mange bidrar Karusellberget, Coop Stavseng, Dønna Havfiske, Sinus, ASVO, Helgeland Havbruksstasjon, Bjørn Montesorriskole, FAU Bjørn Montesorriskole og Fysioform Treningssenter har alle bekreftet sponsing.

- I tillegg har vi søkt om tippemidler og sponsormidler hos flere bedrifter både på Herøy, Dønna og Alstahaug.

Kollektivt lån Vi har et håp om å fullfinansiere prosjektet gjennom sponsormidler, men er innstilt på at vi i verste fall må ta opp et kollektivt lån for å realisere ballbingedrømmen, avslutter Gaute Mathisen.