Kl. 18:00 - Folk og røvere i Kardemomme by (Tillatt for alle)
Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

Se Thorbjørn Egners folkekjære fortelling om Kardemomme by i en splitter ny animasjonsfilm for hele familien! Møt de tre røverne, tante Sofie og politimester Bastian i denne energiske og fargesprakende filmen, og hør alle de kjente sangene i ny drakt. Filmen kommer også dubbet på samisk.

Regi: Rasmus A. Sivertsen
Språk:
Produksjonsår:
Skuespillere:
Sjanger: Norsk /Animasjon /Familiefilm /Barnefilm /
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1t. 19min.
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle.
Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Trykk her for å kjøpe billett på forhånd.

Kl. 20:00 - Kampen om Narvik (15 år)
Hitlers første nederlag

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Regi: Erik Skjoldbjærg
Språk:
Produksjonsår: 2022
Skuespillere: Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Billy Campbell m.fl.
Sjanger: Drama /Krigsfilm /
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1t. 48min.
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år.
Denne filmen har partier med utrygg og mørk stemning. Den inneholder flere scener med intense og realistiske skildringer av krigshandlinger. Den får derfor aldersgrense 12 år.

Trykk her for å kjøpe billett på forhånd.

Trykk her for mer informasjon om Bygdekinoen i Herøy.