Bunadsgeriljaen mobiliserer til kamp for sykehuset

bunadsgerilijaen-5 Fotograf Nina Haraldsø

Onsdag 1. mai oppfordrer en lokal «bunadsgerilja» til at folk tar på seg bunaden og viser sin støtte for å beholde Sandnessjøen sykehus.

- Bunadsgeriljaen og kampen for kystsamfunnene har fått nasjonal oppmerksomhet etter markeringa sist torsdag. Lørdagsrevyen har dekket oss og Sandnessjøen og Ytre Helgeland har fått massiv støtte og oppmerksomhet i sosiale medier.

- Folk blir rørt av det sterke budskapet og dette er bare starten. Nå mobiliserer vi igjen og onsdag 1. mai går vi tverrpolitisk og verdig, bak hovedparolen «Bevar Sandnessjøen sykehus», skriver initiativtaker Line Føsker til Herøyfjerdingen.

- Møt opp og del arrangementet og framsnakk bunadsgeriljaen til alle du kjenner, og hjelp oss å spre dette til dem som ikke er på facebook, oppfordrer Føsker.

Trykk her for link til arrangementet på Facebook.

Bunadsgerlijaen

  • Initiativ som opprinnelig kom fra Nordmøre, der fødeavdelinga i Kristiansund kan bli lagt ned, og som markerer motstand mot nedlegging av sykehus og funksjoner som fødeavdelinger.
     
  • Bilder av personer kledt i bunad, og som gjerne viser muskler eller stopp-signal, blir spredt på sosiale medier som facebook, instagram og snap.
     
  • Aksjonen bruker flere hashtags, blant annet: #bunadsgeriljaen #leveføden #viblørikkesaktere #settpasienteneførst #ikkjeleggnedbyenvårres #støtterMonsen

Trykk på bildet nedenfor for å se innslaget fra NRK som ble vist på lørdagsrevyen lørdag 27. april 2019.

bunadsgerilijaen-3.jpg

Foto: Nina Haraldsø​

 

 

bunadsgerilijaen-5 Fotograf Nina Haraldsø
Her er bunadsgeriljaen i aksjon under markeringen torsdag 25. april. (Foto: Nina Haraldsø)

Annonser