Bukkholmen Velforening ble stiftet høsten 2012, og har vært drevet frem til i dag av et styre på tre personer med 22 betalende medlemmer.

Formålet var å bygge ut Bukkholmens P2 friområde, og som nå er ferdigstilt i 2 trinn, med unntak av grillhytten som var ment oppført i år. Hytten (Røros-17kvm) er innkjøpt og ligger inne på lager.

I formannskapsmøte 11. juni 2013 ble det fattet følgende vedtak:
Herøy kommune gir Bukkholmen Velforening tillatelse til å sette opp utstyr på kommunens grunneiendom i tråd med reguleringsplanen for Bukkholmens fiskerihavn. Leieprisen settes til kr.0,- pr.år.

Kommunen ettergir byggesaksgebyr vedrørende søknader om tiltak som omsøkt og for lignende tiltak i samme område under forutsetning at disse fremmer lek og folkehelse, samt tilgjengelig til bruk for allmenheten.

Det er også bestemt at det ikke er adgang for opp/uttrekk av båter ol.

I et ekstraordinært møte i november 2022, ble det bestemt å oppløse foreningen pr. 31. desember 2022. Dette p.g.a vanskeligheter å få nye i styre.

Etter at saken ble lagt ut på media tidligere ble jeg invitert på styremøte i U.L. Fremad (ungdomslaget) om orientering.

Saken endte opp med at U.L. Fremad overtar Bukkholmen friområde, f.o.m. 1. januar 2023.

Dette blir gjort under forutsetning av at kommunen ikke har noe imot måten dette blir gjort på. Avtale mellom partene blir underskrevet i denne uken.

Samtidig vil jeg som leder i velforeningen få lov til å takke alle som har bidratt og stilt opp på dugnad og ikke minst økonomisk. Dett gjelder både privatpersoner, næringslivet og Herøy kommune. 

Svein-Cato Jakobsen
leder