I det siste har vinteren festet grepet og snøen har i perioder lavet ned. Dette medfører at brøytemannskaper må ut både sent og tidlig for å holde veiene oppe. Torfinn Andreassen i Herøy kommune har flere ganger opplevd nestenulykker når han har vært ute og brøytet veiene. Nå håper han at både voksne og barn får på seg skikkelig refleks.

- Når snøen fyker og veilysene periodevis kan være ute av drift er det ekstra vanskelig å oppdage folk som kommer gående langs veiene uten refleks. Mange bærer også refleks uten å være klar over at den ikke fungerer. Det er derfor viktig å sjekke at refleksen i refleksvester eller klær virker som den skal.

- Vi har også hatt noen tilfeller der unger har lekt i veikantene uten refleks og dette er selvsagt livsfarlig. Det har vært nære på noen ganger og det er en svært ubehagelig opplevelse. Jeg ber nå innstendig om at alle får på seg refleks når de er ute og går langs veiene. De fleste er nok ikke klar over hvor lite vi ser når vi er ute og brøyter og det er derfor også en god regel å trekke seg godt unna. Ungene skal selvsagt heller aldri leke i brøytekantene, sier Andreassen.