Tirsdag 20. mars var Mattilsynet i Herøy og tok prøver av besetningen som hadde alle symptomer på BRSV. Og nå er altså mistanken bekreftet.

Mattilsynet på Ytre Helgeland oppfordrer gjennom en pressemelding storfebønder i distriktet til å følge godt med i egen besetning og ta kontakt med veterinær ved mistanke om smittsom luftveissykdom.

Mattilsynet anbefaler også å redusere livdyrtrafikken og begrense antall besøkende i besetningen. Det melder Helgeland Arbeiderblad.

Mistanke om enda en besetning Og samtidig uttrykker Mattilsynet mistanke om BRS-virus i enda en besetning i Herøy. Her er det foreløpig ikke tatt prøver.

Men, på samme måte som i besetningen hvor BRSV er påvist, er det snakk om en ganske få syke dyr.

Alle besøkende skal skifte til gårdens eget overtrekkstøy før de går inn i husdyrrommet. Klær og utstyr må vaskes og desinfiseres før det brukes i en annen besetning, oppfordrer Mattilsynet.

Mattilsynet på Ytre Helgeland vil oppfordre storfebønder i distriktet til å følge godt med i egen besetning og ta kontakt med veterinær ved mistanke om smittsom luftveissykdom.

BRS-viruset er ikke farlig på annen måte enn at den er plagsom og fører til tap for bonden ettersom kua slutter å produsere melk.

Se sak fra 20. mars her på nettsiden.