Hovedregelen blir nå at all kommunikasjon mellom innbyggere og kommunen skal være digital. Dette er en ønsket utvikling fra statlig hold og systemet innføres i både i Herøy, Alstahaug, Leirfjord og og Dønna (HALD) første uka i det nye året.

Digitaliseringen betyr at alle utgående brev fra kommunen blir sendt enten til Altinn, Digipost eller e-Boks. Unntaket er fakturaer, som fortsatt blir sendt i papirform. Mottakeren får en tekstmelding eller en epost om at det har har kommet post. Det er da en fordel at mottakeren av brevet så fort som mulig logger seg inn på Altinn eller de andre systemene og kvitterer ut brevet.

Dersom brevet ikke registreres som åpnet i løpet av tre dager, skrives det ut automatisk og sendes med den vanlige postgangen.

Kan reservere seg
Stortinget har vedtatt lovendringer som innebærer at stat og kommune skal gå over til å kommunisere digitalt med innbyggerne. Som innbygger kan du reservere deg, og dermed motta vedtak og andre brev med innhold som er viktig for deg, på papir.

Dersom du aldri har registrert mobilnummeret eller e-postadressen din ved innlogging til en offentlig tjeneste på nett via ID-porten, er det ikke nødvendig å reservere seg. Da kan ikke det offentlige varsle deg om viktig post på SMS eller e-post, og må derfor sende posten på papir.

Alle som har brukt en av de digitale tjenestene Altinn, Digipost eller e-Boks tidligere, er registrert og vil få kommunale brev dit. Har man ikke brukt det, eller ønsker å reservere seg, må man logge på Norge.no og fravelge digital post.

På hjemmesiden til Herøy kommune kan du lese mer om digital post, og hvordan du registrerer Digipost eller e-Boks, og hvordan du reserverer deg mot ordningen.