BrasøyGalleriet åpner fredag

Brasoeygalleriet_gardiner
I morgen fredag åpner BrasøyGalleriet for sommeren og skal holde åpent ut juli måned. Fire spennende kunstnere stiller ut, med en lokal debutant, nemlig Kai Micharl Damås fra Sandnessjøen.
BrasøyGalleriet åpner fredag, og har åpent hver dag i juli mellom 1300 og 1800, og utenom disse tidene etter avtale. Unntak er mandager, da har nemlig alle gallerier tradisjonelt stengt.   Bjørn Økern er blant ustillerne i år. Han forteller:   - I år har vi med en lokal ”debutant”, som riktignok har holdt på med kunsten sin lenge, men stiller ut for første gang hos oss. Kai Micharl Damås bor i Sandnessjøen, og har utviklet et eget uttrykk med materialbilder.   Tanker og følelser Han bruker sparkel, stein, murpuss, glass og grus som underlag på lerretet. Over dette maler han motivet, hvor utgangspunktet er personlige tanker og følelser.   Men de har naturligvis et allment budskap, som betrakteren må finne ut av selv. Bildene har ingen titler, som kan forstyrre denne prosessen.   Til gjengjeld er de til å ta på, stryke og kjenne på, og kan minne mye om skulpturer. Kai mener dette er et viktig element i opplevelsen av et kunstverk, sier Økern til Herøyfjerdingen.   Tone Toft Tone Toft har arbeidet i vinter med en serie ”miniatyrmalerier”. Det er frodige varianter av Lekamøya som videreføres i HelgelandsBlått.   Noe som på mange måter har blitt hennes varemerke. Deler av utstillingen ”Palestina lider” er også utstilt i BrasøyGalleriet i sommer. De ble laget til Palestinakomiteens jubileumsutstilling i Oslo Rådhus, sist vinter, etter studieopphold Tone hadde til Palestina året før. Motivene i maleriene og collagene er mer aktuelt enn noen gang.   Serie småfoto fra Økern Bjørn Økern selv har en serie små foto med motiv fra Brasøy. Dette kalles K-print på formpresset kunstpapir, for de innvidde.   Den nå 87-årige Per Platou gir seg ikke.   Per Platou - Den pensjonerte rørleggeren fra Oslo smir og sveiser sine skulpturer i stål og jern. I vinter hadde han utstilling på Hovedbiblioteket i Oslo, og Frogner Hovedgård.     Der opplevde han det som enhver kunstner tenker på med skrekkblandet fryd: Ett kunstverk ble stjålet. Bedre kvalitets-stempel finnes neppe, uttaler Bjørn Økern.   BrasøyGalleriets har bevilling for salg av øl og vin i åpningstiden. Siste åpningsdag er 31. juli.   Trykk HER for å gå til BrasøyGalleriets annonseside her på Herøyfjerdingen.
Brasoeygalleriet_gardiner
Tone Toft gjør de siste forberedelsene før BrasøyGalleriet åpner i morgen fredag.
lm5
Det er frodige varianter av Lekamøya som videreføres i HelgelandsBlått. Noe som på mange måter har blitt Tone Tofts varemerke.
Brasoeygalleriet_kaiport
Kai Micharl Damås fra Sandnessjøen er en spennende debutant i BrasøyGalleriet.
kai3
Damås sine bilder er til å ta på, stryke og kjenne på og kan minne mye om skulpturer.

Annonser