Torsdag 25. januar deltok rådmann, ordfører og næringskonsulenten i Herøy på et møte i Brasøy som Tone Toft og Bjørn Økern hadde tatt initiativet til.

Hensikten var å komme med innspill for å videreutvikle reiselivssatsingen på øya. Og ønsket er at det skal komme flere turister til øya og at disse legger igjen penger.

Lager samlet plan Konklusjonen etter møtet ble likelydende med rådet fra rådmann Roy Skogsholm, sier Bjørn Økern til Herøyfjerdingen:

- Vi skal lage en samlet plan for reiselivssatsingen i Brasøy. Vi fikk blant annet tips om at vi var for beskjedne og burde ta i litt, forteller Økern med et smil.

Han er full av optimisme etter møtet, og det skyldes ikke minst ordfører Arnt Frode Jensens optmisme og tro på satsingen.

- Og med tanke på såkalt geoturisme burde vi ligge midt i blinken, mener han.

(Geoturisme er turisme som ivaretar, forsterker og framhever et steds lokale egenart og kommer lokalsamfunnet til gode)

Lite penger fra Innovasjon Norge Tidligere har Tone Toft og han i to år søkt Innovasjon Norge om penger til satsingen sin, men uten å få noe særlig uttelling, i følge Økern.

25. januar deltok det 25 personer fra Brasøy på møtet i den tidligere skolen, som Toft og Økern har kjøpt og gjort om til bo- og arbeidssted. Her finner vi blant annet "Brasøygalleriet" til Tone Toft og Bjørn Økerns "Polarbjørn".

Gerd Almendingen driver overnattingsstedet "Fjøsstuo" og både hun og Inge og Bent Skauen som driver "Havnomaden" i Husvær deltok på møtet.

"Havnomaden" er et kajakksenter, kurs- og overnattingssted for padleinteresserte. Inge Skauen er for øvrig Kommunelege 1 i Herøy kommune.

Presenterte planene På møtet 25. januar innledet Bjørn Økern med å redegjøre for bakgrunnen for møtet og presenterte en bildekavalkade over Brasøy med eksisterende og mulige framtidige tilbud.

Det var også satt av tid til at de tilstedeværende aktørene fikk fortelle om sine planer: * Havnomaden, Husvær - Inge Skauen * Fjøsstuo, Brasøy - Gerd Almendingen * Frode Nilsen og Asbjørn Olsen - båtturer * BrasøyGalleriet - Tone Toft/Bjørn Økern * Brasøy Handelssamvirke - Anne Grethe Edvardsen * Hurtigbåtkaiet Nesset - eier Sten Mathisen

I det videre arbeidet kan det dannes enten et forum for reiseliv for både Brasøy og Husvær, eller et på hvert av øyene.

Initiativtakerne vil om hjelp fra Herøy kommune i forbindelse med den videre organiseringen av et lokalt forum for reiseliv.