Brasøy Brass ledet an i flott feiring av 17. mai i Brasøy

17

Margith Langseth rapporterer om ei flott feiring av 17. mai i Brasøy med hele 70 mennesker i toget.

Brasøy badet i strålende sol da Brasøy Brass ledet an i årets tog på 17. mai. Det ble virkelig en festdag med blide og pyntede store og små brasøykarer. 

Rundt 70 mennesker deltok i toget som gikk fra ungdomshuset og langs Valen til Brasøy Handelssamvirke hvor det ble minikonsert men en ny marsj innøvd etter siste ukes intense øvinger. Et fantastisk opptog på en øy med 41 fastboende.

Brasøy Brass bestod på 17. mai av elleve musikanter som stilte i egen uniform og med fane. At en ikke kunne gå på egne ben ble løst med en rullestol. At en annen ikke kunne bære stortromma si løste seg også med at stortromma ble montert på ryggen til tubaisten foran. 

På ungdomshuset til UL Bølgen var det pyntet til fest og det ble fullt rundt alle bord, en salig blanding av fastboende med sine familier og feriefolk. Brasøy er Brasøy, og folk er gode både på dugnad og å stille opp når det arrangeres feiringer og sosiale aktiviteter. 

På menyen stod det selvsagt hjemmelaget lapskaus, store mengder festpyntede kaker og selvsagt pølser og is. Både voksne og barn deltok i tradisjonelle leker som sekkeløp og potetløp, og loddbøkene ble raskt utsolgt. Komiteen var i full sving, og leder i ungdomslaget Bølgen, Espen Storholm, var strålende fornøyd med både organisering og oppmøtet.

For anledningen ble det også etablert en egen avdeling av bunadsgeriljaen som med knyttede never stilte opp til fotografering med avdelingsjordmor Sølvi Hestnes fra fødeavdelingen i Sandnessjøen i front.

Stemningen stod i taket da Brasøy Brass stemte i en ekstra konsert på ungdomshuset som ble avsluttet av høytidelig allsang av «Ja, vi elsker». 

Tusen takk, Brasøy! Og gratulerer med dagen!

Tekst og bilder: Margith Langseth

17
At Anne Lise Pettersen ikke kunne bære stortromma si selv ble løst ved at den ble montert på ryggen til tubaisten foran.
17
Brasøy Brass ledet an i toget i Brasøy.
17
På ungdomshuset til UL Bølgen var det pyntet til fest.

  1 / 6 
 
17. mai i Brasøy 2019 
17. mai i Brasøy 2019
Hele 70 mennesker deltok i toget i Brasøy.
 


Annonser