Solfrid Lorentzen Mathisen (80) bodde i Brasøy som lita jente. Her fikk hun sin kulturelle oppvåkning da hun tegnet et hus. Hun bodde på skolen der faren hennes var lærer, og hun lærte seg å lese i Brasøy. 

Publikum får møte en ærlig og reflektert forfatter som forteller om vennskap, sjalusi og familieliv og rampete sprell, som hun beskriver i sin siste bok «Besta forteller». Forfatteren ville nemlig som ung jente som heller spille fotball og fiske enn å gå i kjole. Og fortsatt liker Solfrid å gjøre opp sin egen mening og reflektere over ting i livet og i verden slik det var og er 
i dag. 

Vil du høre Solfrid lese opp morsomme og kanskje gjenkjennelige historier fra gamle dager, så er du velkommen til ei trivelig stund på lørdag! 

Solfrid har med sin diktsamling «Reisen» fra 2021, og boken «Besta forteller» fra 2023 og signerer gjerne til de som ønsker å kjøpe ei bok. 

Bokbadet i regi av Brasøy Bok arrangeres i forbindelse med Brasøy Sjørøverfestival lørdag 5. august. Brasøy Bok støttes av Herøy kommune. 

Foto: Tone Breistrand