Branntilløp på omsorgssenteret

branntilloep1
Ved halv ni-tiden mandag kveld begynte det å brenne i en stol på et av rommene ved Herøy omsorgssenter. Sannsynligvis skyldes det glo fra en sigarett. Sykepleier Anne Lise Gjengaar sier at branntilløpet satte en støkk i både beboere og personale.
- Ja, det har det gjort. Og en av konsekvensene etter dette blir at ingen av beboerne får anledning til å røyke på egen hånd. Dessuten vil vi bare satse på stoler i brannsikkert materiale, sier hun.

En person hadde sittet i den brannskadde stolen bare minutter før den tok fyr. Rommet brukes som et røykerom.

- En av de ansatte hadde hentet vedkommende som hadde sittet og tatt en røyk. Mest sannsynlig har en glo havnet i stolen, for like etter sto den i flammer, forteller Anne Lise Gjengaar som selv var den som slukket brannen med en vannslange.

Det var rundt klokken 20.35 at brannalarmen gikk ved omsorgssenteret i Herøy mandag kveld.

- Heldigvis fikk vi oppleve at brannvesenet var på plass etter bare 10 minutter. Da sto flammene opp fra stolen og oppover veggen der hvor stolen sto, sier Anne Lise Gjengaar videre.

Brannsjef Roy Nilssen sier at da hans mannskap kom var brannen slukket og brannvesenet kunne konsentrere seg om å sikre sikre stedet.


- Jeg vil berømme de som var først på stedet med å få slukket brannen. Dessuten er det godt å se at brannmannskapet var raskt på plass. Det viser at tingene fungerer, sier brannsjef Nilssen.
branntilloep1
Sykepleier ved omsorgssenteret Anne Lise Gjengaar har kastet ut den brannskadde stolen.
branntilloep2
Heretter skal det kun brukes stoler i brannsikkert materiale.
branntilloep3
Flammene har begynt å krype opp langs veggen på rommet hvor stolen sto.

Annonser