Det var ca. 40 stykker som kom for å høre på foredraget og spise middag fra Litauen. Foredraget ble holdt på norsk av Aiste Remeikaite, Ingrida Jureviciene, Rasa Pumputiene og Roma Stankeviciene, og dette er nok en liten utfordring for dem som går på norskkurs. Gjestene var fornøyde med foredraget som handlet generelt om Litauen, sport, kultur og industri.

God mat 
Mange syntes maten var veldig god, og at det var spennende å smake noe nytt. Maten ble laget av Ingrida, Rasa, Roma og Dalia. Maten de laget heter ”Cepelinai” (som klubb med kjøttdeig), ”Bulviu Plokstainis” (potetkaker). Til dessert var det ”Zagarelliai”, og dette syntes alle var veldig godt.

- Jeg vil bare få takke Aiste, Ingrida, Rasa, Roma og Dalia som kunne komme og frivillig være med på å forberede foredrag og lage mat til den internasjonale lørdagsmiddagen. De har gjort en kjempebra jobb, sier Jelena med et smil om munnen.

- Tusen takk til alle herøyfjerdingene som tok seg tid til å komme på Møtestedet.  Det er så trivelig å treffe på nye mennesker, sier Jelena. Hun håper også at det er enda flere som kommer neste gang de skal ha internasjonal lørdagsmiddag med presentasjon av et annet land.

Har startet opp barselgruppe
Det var 5-6 kvinner som kom med sine små spedbarn tidligere på lørdag. De har startet opp en barselgruppe og lørdag møttes en norsk og en svensk mor, mens resten var fra Litauen. De håper det er flere mødre med spedbarn som vil komme og være sammen med dem. De møtes på Møtestedet kl.12.00 – 14.00 på lørdager.

Tekst: Kine Jeanette Hanssen
Bilder: Dalia Cizauskaite