Dette var femte gang siden juni 2012 at Bodø Bordtennisklubb arrangerte treningssamling ledet av den anerkjente svenske treneren Peter Nilsson, og Patrick og Jonas deltok for andre gang. Peter Nilsson har trent flere av de beste spillerne i Sverige, bl.a. Jörgen Persson (en av verdens beste spillere på 80/90-tallet). Han har også trent det islandske landslaget, og en av Norges beste klubber, B-72.

Samlingene i Bodø er først og fremst rettet mot den yngre garde, og spesielt de litt viderekomne som ønsker å bli enda bedre. Deltakerne ble som tidligere delt i to grupper á 8-10, for å få tilpasset treningsøktene best mulig til utviklingsnivå. I tillegg fikk de individuell oppfølging i løpet av øktene, og beskjed om ting hver enkelt burde jobbe spesielt med. Nilsson samlet innimellom deltakerne sammen og fortalte blant annet om hvordan spillere på elitenivå tenker og legger opp strategi og taktikk i kampsituasjoner - nyttig kunnskap å ta med videre for kommende bordtennisstjerner.

På forrige samling var treningslokalet større, slik at begge gruppene spilte samtidig, med hvert sitt treningsopplegg men felles pauser. Denne gang måtte gruppene spille på skift, noe som medførte litt mindre treningstid for hver enkelt og lengre pauser mellom øktene. Det ble likevel nærmere 8 timer trening med Peter Nilsson i løpet av helga, og i tillegg kunne noe av pausetiden fordrives med spilling på et par ekstrabord, samt sosialt samvær i form av aktiv lek med jevnaldrende fra Rana og Bodø. Pizza til lunsj både lørdag og søndag, i tillegg til at restaurant Egon sponset pizzakveld på lørdag, satte en ekstra spiss på oppholdet.

Patrick og Jonas var veldig godt fornøyd med helga, og blir gjerne med dersom det arrangeres flere slike samlinger, og Herøy BTK blir invitert. Dette er et veldig flott tiltak av Bodø Bordtennisklubb, og forhåpentligvis har Patrick og Jonas lært mye de kan bruke når de etter planen skal delta i NM for yngre i Bodø i slutten av mars.

Bilder: Hedda Sandstrak Gullesen og Torkjel Gullesen.

Skrevet av Torkjel Gullesen.