Bordtennisen lever igjen!

bordtennis1
I neste måned skyter Erlend Sjåvik nytt liv i bordtennis-sporten i Herøy. Treningstid i Herøyhallen er allerede avklart og flere bord og mer utstyr skal bestilles.
"Ping - pong" eller "pingis". Kjært barn har mange navn. Så også med den tidligere så populære idretten i Herøy - bordtennis.

På det meste var det over 50 spillere som trente i den eneste treningshallen som fantes på 1980- og 1990-tallet, nemlig gym-salen i sentralskolen.

Herøy Bordtennisklubb (Herøy BTK) gjorde seg sterkt gjeldende i Nordland og også på nasjonalt nivå på denne tiden.

Med spillere på landslaget, landslagssamlinger og medaljer fra NM for yngre er det sterke tradisjoner Erlend Sjåvik har å trå inn i.

I kretsmesterskapene gjorde til tider herøyspillerne rent bord.

Han er selv en del av den sterke gjengen med aktive juniorspillere som terroriserte de beste seniorspillerne i landsdelen.

Starter forsiktig - Vi får starte forsiktig og se hvordan dette utvikler seg. Men jeg har lenge hatt lyst til å blåse liv i bordtennisen i Herøy igjen. Faktisk helt siden jeg ble voksen, sier Sjåvik til Herøyfjerdingen.

Foreløpig ser det ut til at det blir en trening i uka for barn og unge og en gang for de voksne.

Men dette kan endres, ut fra interesse.

Erlend selv skal være instruktør, men er blitt lovet hjelp av mange av de "gamle" spillerne fra 1990-tallet som fortsatt er igjen i Herøy.

- Nå jobber jeg med å få et styre på beina, via et årsmøte. En av de første tingene vi må ta standpunkt til er om klubben skal gå inn som en del av Herøy idrettslag eller stå utenfor, mener Sjåvik.

Klubben har faktisk ganske mye penger på bok fra da Herøy BTK døde hen i 1993. Fem bord av god kvalitet står fortsatt stablet vekk på skolen.

Nå vil Erlend Sjåvik investere i flere bord, når treningene skal foregå i Herøyhallen.

- Interessen er faktisk ganske stor etter at jeg har latt ryktet om bordtennisen sive ut. Mange spør stadig om når vi skal begynne, avslutter Erlend Sjåvik.
bordtennis1
Etter 15 års pause blir det bordtennis i Herøy igjen. Erlend Sjåvik har tatt initiativ til en ny satsing.
bordtennis2
De første ballene skal snart serves i Herøyhallen hvor det vil bli å finne åtte - ti bord.

Annonser