Herøy har satset på økt bosetting, og tilskudd til boligetablering i distriktene er ett av mange tiltak som kommunen gjennomfører. Dette har vært en skikkelig suksess og vært en sterkt medvirkende årsak til å få stor fart på boligbyggingen i kommunen. Kommunen har tidligere som en del av satsingen gitt tilskudd for over 3 millioner til 23 boliger. Noen av disse er imidlertid ikke blitt realisert og en vil derfor søke Husbanken om å bruke disse midlene i denne runden.

Prioriterer ungdom fra Herøy
- Vi har fått svært mange søknader denne gangen og har nå søknader til så mye som 30 boligprosjekt. Svært mange av dem gjelder også unge førstegangs etablerere fra Herøy. Det er også disse som prioriteres av kommunen mens det er Husbanken som til syvende og sist tildeler midlene ut fra gitte kriterier, sier Neraas.

Fantastisk
- Det finnes bare en vei til økt bosetting og det er at det bygges boliger. Dette er en trend vi har sett i Herøy den siste tida og det er fantastisk at det er så mange bygger i kommunen vår. Det er synd at den sittende regjeringa ikke viderefører dette tiltaket, men vi får bare håpe at de besinner seg. Dette har vært et godt virkemiddel til å få folk til å bosette seg i distriktene, sier ordfører Arnt Frode Jensen.