Kaken blir nemlig så stor at den må lages i flere omganger.

Fin, spennende og god De første delene er frosset ned, men Trine Valberg ved Herøy Brygge lover at jubileumskaken skal bli både fin, spennende og ikke minst meget god.

Det er litt av et bakverk hun har gitt seg i kast med.

50 liter fløte, innpå 300 egg og rundt 25 kilo marsipan vil kaken innholde.

Et stykke til hver innbygger - Det skal garantert bli et stykke på hver av innbyggerne i Herøy og kaken vil bli satt fram like før arrangementet starter klokken 18.00, lover Valberg.

Hun håper at temperaturen ikke blir en utfordring for kremkaken.

Historisk kake Et viktig poeng med kaken er at den ikke bare skal smake godt og ta seg pent ut, men den skal sannelig også vise Herøys historie fra 1962 til i dag.

- I utgangspunktet satser vi å ha et bilde fra hvert ti-år, totalt 15 bilder på kaken. Bildene blir laget av såkalt maispapir og vil kunne spises.

Bildene på storskjerm Etter hvert som kaken blir spist, forsvinner jo bildene. Derfor vil bildene på kaken også bli vist på storskjerm i Herøyhallen, forteller Trine Valberg.

8. juni er bare noen uker unna og planleggingen av boklanseringen har foregått en god stund.

Kirsten Heiszter blir konferansier for kvelden. Blant de hun vil introdusere blir forfatter Kåre Hansen som har skrevet Herøy kommunes jubileumsbok.

Forteller fra boka Hansen skal blant annet holde et lite foredrag om stoff fra boka. Vi har tidligere skrevet at arbeidet med boka har blitt så omfattende at den blir på to bind.

Jubileumsboka skal etter planen være ferdig trykket i mai og 8. juni vil det være mulig å få kjøpt boka om Herøy. Rykende fersk.

Nora Konstanse Kåre Hansens datter, Nora Konstanse, skal også på scenen denne ettermiddagen. Hun skal imidlertid bidra med vakker sang.

Det blir også andre kulturinnslag.

Og selvsagt deltar ordfører Arnt Frode Jensen som har gitt oppdraget med å skrive boka om Herøy til Kåre Hansen.

Merk av på kalenderen Også leder av bok-komitéen, Harry Nilssen, skal på scenen denne dagen.

Og til slutt blir det endelig tid for å spise jubileumskake.

Vi kommer tilbake med mer om boklanseringen 8. juni, men det kan være lurt å sette av et kryss i kalenderen for dagen allerede.

Dette er et av flere jubileums-arrangementer dette året.

Her kan du se de øvrige jubileums-arrangementene i 2012.