- Dersom man tar med elevene som daglig benytter hurtigbåten inn til videregående skole i Alstahaug kommer vi opp i rundt 70.000 passasjerer. Dermed har Herøy dobbelt så mange personreiser som Vega har.

Det sier ordfører Arnt Frode Jensen som i neste uke drar til fylkeshovedstaden sammen med ordførerkollegene fra Vega og Alstahaug. Fra Herøy reiser i tillegg rådmann Roy Skogsholm og næringskonsulent Knut Prestø.

Best mulig tilbud Det handler om å få til et best mulig hurtigbåt-tilbud fra Herøy inn til regionsenteret Sandnessjøen. Dette er en sak Herøy kommune har jobbet med lenge og neste ukes møte skulle egentlig vært avholdt i høst. To ganger har møtet blitt avlyst.

Herøy har kun to turer med hurtigbåt daglig inn til Sandnessjøen, mens Vega har seks turer daglig inn til sitt regionsenter Brønnøysund.

Nå mener ordfører Arnt Frode Jensen at det kan være grunn til å tro på en bevegelse i saken.

- Mitt utgangspunkt er at hurtigbåten ”Torolv Kveldulfsøn” i større grad enn i dag må brukes for å skaffe befolkningen et hyppigere reisetilbud inn til regionsenteret. Vi ønsker i større grad enn i dag skoletransport og arbeidspendling over på hurtigbåten, sier Jensen og legger til

Mer fleksibelt - Det vil gjøre ferjetilbudet mer fleksibelt og ikke så bundet opp til disse fastsatte tidene før og etter skoletid. I dag er det skoletransporten som bestemmer bruken av ferja og ikke næringslivets behov, sier ordføreren.

Til tross for at han karakteriserer neste ukes møte med fylkeskommunen som et startmøte, har han tro på at hurtigbåttilbudet på sikt vil bli bedre enn i dag.

- Vi får se hvilke ressurser vi kan få ut av fylkeskommunen, avslutter ordfører Arnt Frode Jensen.