Jens Norum forteller til Herøyfjerdingen at det tok mellom 10 og 15 minutter etter at brannen ble oppdaget før brannmanskapet var på plass. På grunn av den raske responstiden og godt og effektivt slukkearbeid ble skadeomfanget på brannen begrenset til to leiligheter.

Norum sier at det er viktig at man setter pris på god innsats og han mener derfor det var på sin plass med en påskjønnelse.

Godt bygg
Det viste seg også at leilighetenene i Valsåsen er godt bygd og at de kraftige brannveggene også var sterkt medvirkende til at skadene ble mye mindre enn de kunne blitt.

Betydelige skader
Selv om brannen ble raskt og effektivt slukket har bygget fått betydelige skader og Norum sier at skadene fort kan beløpe seg til mellom 1,5 og 2 millioner kroner. To av leilighetene må totalrenoveres og taket må også skiftes.

Ikke vanlig med blomster
Brannsjef Roy Nilssen sier det var meget trivelig å motta blomster fra HerBo. - Det er ikke akkurat hverdagskost med slike påskjønnelser og jeg har sendt melding til brannmanskapene om at de har fått skryt for sin innsats, sier Nilssen.

Roy understreker også at bygget var godt bygget og at brannen kunne fått betydelig mye større omfang hvis dette ikke hadde vært tilfelle.

Også rose fra leieboere
- Vi fikk forøvrig også rose fra dem som er leietakere i den leiligheten som ligger i 2. etasje og ble skadet av brannen. Dette var veldig uventet og særdeles trivelig, avslutter Nilssen.