I tirsdags møte i Herøy formannskap fikk rådmannen anledning til å vente til høsten 2012 med å selge lokalene.

Da vet kommunen om Herøy barnehage har nok plasser til disposisjon.

Møtested Det betyr at den gamle barnehagen står ledig og Stig Neraas i prosjekt ”Økt Bosetting” er svært utålmodig etter å kunne ta lokalene i bruk for våre nye innflyttere som har behov for et møtested.

Internasjonal kafé er brukt som uttrykk for dette. Samtidig kan også lokalene brukes til kursformål for samme målgruppe.

Ikke ungdomsklubb i skolen Og så viser det seg at Herøy skole ikke har plass til ungdomsklubben, slik det lå an til i vår.

Dessuten viser en utredning utført av Arkitekt Toft at bygging av ungdomsklubb i Herøy skole vil koste åtte millioner kroner.

I tirsdagens formannskapsmøte kunne rektor Lars Olav Mogård-Larsen fortelle at skolen selv trenger lokalene som var tiltenkt ungdomsklubb.

Lite forenlig - Vi har blant annet bruk for ekstra spesialrom. Dessuten mener vi at innredningen av kantinerommet er lite forenlig med innredning av en ungdomsklubb, sa Mogård-Larsen blant annet.

Herøy Voksenopplæring har også vokst og har behov for å dele opp undervisningen i grupper. Dette krever flere rom.

Dette fikk representanten Laila Furu Vold (Ap) til å undre seg.

- Jeg var på skolen i vår og da ble det uttalt at klubben kunne flytte inn fort, sa hun blant annet.

Bør vente med salg Hun var imidlertid enig i at det var lurt å vente med å selge barnehagen. Det samme uttalte både Arnt Erling Paulsen og Elbjørg Larsen.

Rådmannen fortalte tirsdag at området som gamle Silvalen barnehage ligger på er regulert til ungdomsklubb-formål.

Klubb snarest mulig - Vi ønsker å komme i gang med drift av klubben igjen fortest mulig. Vi skal nå lyse ut stillingen som miljøarbeider og kan deretter starte umiddelbart.

Prosjekt ”Økt Boseting” har penger til møbler som også kan komme ungdomsklubben til gode, sa rådmann Skogsholm blant annet.

Se også saken om ikke å selge barnehagen.