Lyset tilhører firmaet Hagen Teleconsult og har vært brukt for å sjekke sikten mellom Langåsen og Austbø i forbindelse med planlagt arbeid med montering av radioutstyr. Det kraftige blinklyset er et batteridrevet LED-lys. Det ble brukt en kort periode i forrige uke og ble siden frakoblet. På et aller annet vis må ledningene som er tilsluttet batteriet ha fått kontakt igjen slik at lyset har kommet på igjen, sier en av montørene til Herøyfjerdingen.

Svært beklagelig
Thomas Hagfors i firmaet Hagen Teleconsult sier at han beklager sterkt at dette kraftige blinklyset har vært på i flere dager. Slike lys skal bare brukes over korte perioder, og han vil ta seg en prat med mannskapene for å finne ut hva som har skjedd i denne saken.

- Slike ting skal ikke skje, sier Hagfors til Herøyfjerdingen.

Mange teorier
Det blinkende lyset har vært gjenstand for mange teorier de siste dagene. Noen har spøket med at lyset kanskje er et discolys i forbindelse med planlagt utescene på Langåsen, mens andre har foreslått at det dreier seg om innflyvningslys til Herøy airport ved Storvatnet. Saken har imidlertid funnet sin løsning og lyset vil bli slukket i løpet av kvelden.