Kulturbadet vil bidra til å skape den ordentlig gode julestemningen,
og inviterer alle til å være med på å lage en pepperkakeby som skal fylle Kulturbadet Galleri!

Alle i HALD kan være med; barnehager, skoleklasser, vennegjenger, foreningere, bedrifter, deg alene, eller hele familien.

Hva dere vil lage bestemmer dere selv! I byen vår er det plass til alt, og det er kun fantasien som setter grenser.Alle oppfordres også til å lage statuer, miljøelementer som trær, benker og dyr.Det er flott om noen også tør å lage kirkebygg eller andre store signalelementer fra byen!

Innlevering av byggverk til pepperkakebyens kan gjøres 27.-29. november, i bibliotekets åpningstid.

Pepperkakebyen blir høytidelig åpnet lørdag 1. desember kl. 12:00.
Tips:

  • Bidragene kan være hus, bygninger, strukturer, landemerker,  bygg og statuer i byen eller fantasifulle figurer. Bli gjerne inspirert av deres eget nærmiljø.

  • Bidraget til pepperkakebyen må monteres fast på en plate av for eksempel hard papp eller kryssfinerplate. Dette fordi det sikrer bidraget og gjør det lettere å håndtere under transport og under montering av den endelige utstillingen. Platen kan gjerne dekoreres som en del av bidraget.

  • Søk gjerne på nett etter inspirasjon og ta utgangspunkt i deres nærmiljø. Bergen har blant annet allerede en populær pepperkakeby med mange spennende bidrag man kan inspireres av.

  • Det er lov å bruke annet materiale som del av pepperkakehuset for å gjøre det stødig.

  • Lag et ark med navn på deres bidrag, hvem som har bygget det og kontaktinformasjon. Dette leveres sammen med bidraget.

  • Har du tips til oppskrift på en god deig er det bare å dele den med oss! Trenger du selv tips, har biblioteket oppskriftsbøker.

Kulturbadet premierer 3 av byggverkene!